TOP
DIY

8 x inspiratie voor de allerleukste kinderkamers

Opzoek naar inspiratie voor het samenstellen van de allerleukste kinderkamer? Dan ben je hier aan het juiste adres! Kinderkamers zijn er in verschillende soorten en maten. Van kamers waar kinderen zich helemaal kunnen laten gaan met hun speelgoed of juist een kamertje waar een kind volledig tot rust kan komen met een lekkere stoel en boekjes. Kamers met zeeën van ruimte en wat kleinere kamers.

Eén ding hebben deze ruimtes met elkaar gemeen: het is een plekje waar jouw kind kan en mag genieten van de rust, zijn of haar eigen spulletjes en zich kan terugtrekken om even op zichzelf te zijn. Deze kamer verdient het om mooi aangekleed te worden, middels dit artikel delen we de allerleukste kinderkamers ter inspiratie.

De allerleukste kinderkamers

allerleukste kinderkamers
(bron afbeelding)

allerleukste kinderkamers
(bron afbeelding)

leukste kinderkamers
(bron afbeelding)

allerleukste kinderkamers
(bron afbeelding)

leukste kinderkamers
(bron afbeelding)

Voor ieder kind en huishouden bestaat de perfecte slaapkamer. Speel met kleuren en accessoires, maar net wat bij jullie past! Ga voor veel accessoires of stal speelgoed uit, maar net waar jullie je prettig bij voelen. DIY’s zijn zo gemaakt (ook leuk voor een dagje thuis met kinderen in de zomervakantie!) of ga naar de winkel. Maak met krijtverf een tekening op de muur voor aldoor tekenplezier!

Heb je kinderen die veel meer energie kwijt moeten? Overweeg een kamer met veel speelruimte, bijvoorbeeld door het plaatsen van een hoogslaper of de mogelijkheid om boven een bed te spelen. Op deze manier ontstaat er meer ruimte waar een kind zich uit kan leven. Denk wel aan de veiligheid, bijvoorbeeld door het plaatsen van een stoer net aan de bovenkant van een bed of speelruimte.

Voor de allerkleinsten

allerleukste kinderkamers
(bron afbeelding)

allerleukste kinderkamers
(bron afbeelding)

Ook de allerkleinsten verdienen een fijn plekje in huis. Speel met kleur maar maak de kamer niet te overweldigend. Het is belangrijk dat een kind niet wordt overprikkeld in zijn of haar slaapkamertje. Richt de kamer functioneel in maar geef de ruimte een eigen karakter door een fijn behangetje en mooie accessoires. Geen zin om te behangen? Met een rol schilderstape en twee of meerdere kleuren verf kom je ook een heel eind voor een eigentijdse look. Ga voor een ruit of schilder zelf een lambrisering.

Hoe heb jij de slaapkamer van jouw kind(eren) ingericht? Is het een functionele ruimte of is het een ruimte waar flink gespeeld kan worden? Heeft jouw kind meegedacht over de inrichting of is het jouw keuze geweest? We zijn benieuwd!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close