TOP
Kids Kids uitjes Traktatie Verjaardag

9 x waarom je moet lasergamen met een kinderfeestje

Rond de leeftijd van 8 jaar is het bijna onoverkomelijk: kinderen gaan vragen om een kinderfeestje voor hun verjaardag. Super leuk om te organiseren, maar wat is nu origineel en gezellig om te ondernemen met een stel kinderen? Lasergamen natuurlijk! In dit artikel vind je 9 redenen waarom lasergamen een leuk idee is voor een kinderfeestje.

Lasergamen met kinderen

1. Het maakt niet uit met hoeveel kinderen

Wanneer de vriendenkring van je zoon of dochter groot is, is lasergamen een leuk idee. Vanaf 8 kinderen kun je al hartstikke leuk lasergamen. Op deze manier is lasergamen het perfecte kinderfeestje voor wie bijvoorbeeld ook neefjes, nichtjes of buurkinderen wil uitnodigen naast klasgenoten.

2. Je bent actief bezig

De kinderen zijn lekker actief bezig tijdens het spel. Tijdens het lasergamen kunnen ze dus al hun energie kwijt en weet jij als ouder dat je daarna bijvoorbeeld iets kunt gaan eten met de vermoeide maar voldane kinderen. Hopelijk zijn ze aan tafel dan wat rustiger ;-) Een kinderfeestje waarin kinderen lekker kunnen bewegen is dus ook nog ontzettend gezond.

3. Het is spannend

Door het bos rennen, op jacht naar vriendjes en vriendinnetjes mét geavanceerde apparatuur. Dat klinkt als een spannend plan. Kinderen kunnen door hun grote inlevingsvermogen zich helemaal inleven in de fantasiewereld en het gevoel hebben dat ze in een echte strijd zijn beland. Super leuk om als ouder naar te kijken.

4. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven

Tijdens het lasergamen wanen kinderen zich even helemaal in een andere wereld. Een wereld vol spanning en een jacht op elkaar! Ontzettend leuk om de kinderen even helemaal te laten gaan. Ook voor kinderen die elkaar nog niet zo goed kennen is lasergamen dus een geschikte optie, omdat ze in ieder geval het spel hebben om over te praten.

5. Leuk voor jongens én meisjes

Lasergamen alleen voor jongens? Echt niet. Meisjes kunnen er ook wat van! Daarnaast is lasergamen geschikt voor alle leeftijden. Of je nu met een jongere of wat ouder gezelschap op pad gaat, lasergamen kan iedereen. Tevens draagt vaak iedereen dezelfde outfit, waardoor je allemaal gelijk bent. Laat het spel maar beginnen!

Lasergamen kinderfeestje

6. Lasergamen is relatief goedkoop

Wil je de kinderen een leuke middag bezorgen maar er niet al te veel geld aan besteden? Lasergamen bij Gotcha Lasergame, de specialist voor je kinderfeestje, kost 100 euro voor een uur. Voor dat geld kun je maximaal 10 kinderen laten meedoen. Voor 1,5 uur betaal je 150 euro. Dit komt neer op 10 tot 15 euro per kind wanneer je 10 kinderen meeneemt. Na het lasergamen thuis pannenkoeken eten, limonade drinken en een film kijken en je bent voor een relatief leuk bedrag een middag zoet.

7. Kinderen leren samenwerken in teamverband

Het hoeft natuurlijk niet, maar een leerzaam element in een kinderfeestje stoppen is altijd mooi meegenomen. Door middel van lasergamen werken kinderen in teams en moeten daarom met elkaar samenwerken en ook op elkaar vertrouwen. Hoe ouder de kinderen zijn, hoe beter ze dit zullen begrijpen. Om gedoe tussen de kinderen en een oneerlijke teamverdeling te voorkomen, is het leuk om vooraf een spelletje te doen die de teams samenstelt. Hierdoor weet je zeker dat de groepen leuk gemêleerd zullen zijn op bijvoorbeeld leeftijd, geslacht of lengte.

8. Lasergamen is net even anders dan anders

Het is niet het hoofddoel van het kinderfeestje, maar het is toch leuk om je kind een feestje te laten geven dat net even anders is dan anders. Je wilt natuurlijk het liefst dat je kind een leuke middag heeft waar hij of zij even het middelpunt van is, maar wanneer je de andere kinderen op het schoolplein nog hoort napraten over het lasergamen… Dan is dat extra leuk!

9. Lasergamen is gewoon ontzettend leuk

Hoe je het ook went of keert: lasergamen is en blijft leuk. Er is bijna niemand die lasergamen niet leuk vindt en daarom is het een perfecte activiteit voor een kinderfeestje!

Heb jij wel eens een kinderfeestje georganiseerd voor je kinderen? Wat ging je toen doen? En is lasergamen iets wat jij zou doen als kinderfeestje?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close