TOP
Zomer

Activiteiten met kinderen bij hoge temperaturen

De afgelopen dagen waren ontzettend warm! Het zullen niet de laatste warme dagen van het jaar zijn, dus maak je borst maar vast nat! In dit artikel vind je de leukste activiteiten die je met kinderen kunt ondernemen wanneer het heel erg warm is.

  • Houd een waterballonnengevecht! Een waterballonnengevecht is de perfecte bezigheid voor kinderen wanneer het warm is. Waterballonnen vind je bij winkels zoals Action, maar ook bij speelgoedwinkels. Tegenwoordig bestaan er ook waterballonnen die je in grote aantallen kunt vullen. Heel fijn, want dan kun je snel aan de slag. Gooi elkaar helemaal nat: wie ziet er als eerst uit of hij of zij gedoucht heeft?
  • Wederom met water: Flessenvoetbal! Neem 20 lege flessen. Dat wordt dus flink doordrinken met frisdrank! Zet de flessen in twee driehoeken tegenover elkaar. Dus één voor, twee daarachter, drie daarachter en vier daar weer achter. Pak een bal en ga voetballen. Wie trapt als eerst de flessen van de tegenpartij leeg? Als je fles omvalt, zet je hem zo snel mogelijk weer recht. Als de flessen leeg zijn heb je verloren!
  • Ga lekker een dagje naar het strand. Een stranddag is altijd leuk met kinderen. De kinderen kunnen ravotten in het zand en spelen in het water. Maak een zandkasteel inclusief slotgracht of speel tikkertje door het zand. Zorg wel dat je de schaduw opzoekt wanneer de zon op zijn warmst schijnt en smeer kinderen regelmatig in!
  • Ga een nachtje kamperen in eigen tuin. Hoe leuk is dat? Zet een tent op, richt de tent gezellig in en zet stoeltjes voor de deur. Je kunt de hele dag in en rond de tent spelen en ’s avonds voor de deur eten. Ontzettend gezellig! ’s Avonds zou je zelfs in de tuin kunnen slapen wanneer het hek van de tuin goed op slot kan, maar je kunt de nacht ook beperken tot wanneer je zelf naar bed gaat.
  • Ga zelf ijsjes maken.
  • Mix en match je favoriete stukken fruit, stop het fruit samen met water of kokoswater in de blender. Goed mixen en vervolgens kun je het mengsel in ijsvormpjes gieten. Een nachtje slapen en jullie ijsjes zijn klaar! Dat wordt genieten!

  • Ook leuk om te doen: een lekkere fruitschaal maken. Snijd samen fruit in grove stukken en mix het samen in een grote schaal. Lekkere soorten fruit voor in de schaal zijn ananas, appel, peer, banaan, perzik, mango, kiwi en aardbei. Roep het gezin aan tafel en lekker smullen. In de zomer kan een fruitsalade altijd, als ontbijt, lunch, diner én toetje. Wat is jouw favoriete moment?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close