TOP
alcohol nu even niet, 30 dagen zonder alcohol, ik deed aan ikpas
Thuis / Lifestyle

Alcohol, nu even niet

Waarom? Om te proberen of ik dat kan. Of ik nu even niet mee doe aan de rij bij de glasbak. Even niet gezellig overal mee proost met een glas wijn in mijn hand. Even niet een borreltje bij de thee of koffie. Gewoon even niet. Kan ik dat wel? Ik vroeg het me serieus af EN ik wilde ook wel eens die positieve lichamelijke veranderingen meemaken van het ‘nu even niet alcohol’! Waar heb ik het over? Nou dit:

Even geen alcohol, waarom?

alcohol nu even niet, 30 dagen zonder alcohol, ik deed aan ikpas

I confess, I’m an alcoholic, nou ja, dat zou ik moeten zeggen als ik in Amerika zou wonen, want ik zou daar echt onder de groep van de alcoholisten vallen.

De maatstaaf in Europa ligt er heel anders bij, echter span ik wel de kroon met mijn opper Bourgondisch levensstijl! Ik doe graag overal aan mee, ik lust bijna alles qua alcoholische versnaperingen (zet me het voor en ik proef het zeker en als ik het lust drink ik het op en vraag soms wel om meer) en kan gewoon geen nee zeggen tegen een glaasje wijn. Tja…..

In het voorjaar was er een campagne / hype met ’30 dagen geen alcohol’ en ‘IkPas’. Dat is me toen wel opgevallen maar ik had er geen belangstelling voor. Blijkbaar is er het een en ander wel in mijn hoofd blijven hangen, want ik wil wel! Ik google er over en wat blijkt. Er zijn voordelen!  Je gaat positieve lichamelijke veranderingen ervaren:

  • je voelt je fitter en scherper (dat is helemaal niet verkeerd, kan ik nog meer leuke creatieve ideetjes uitdenken en uitwerken);
  • je slaapt beter (halleluja dat lijkt me super!!);
  • je valt af (ja, ja, ja, ja, dat wil ik wel);
  • je krijgt een betere huid (ik ben sceptisch, maar ik ben benieuwd).

Al met al een prachtig lijstje! Maar wat ik eigenlijk gewoon wil weten: hoe ga ik me er bij voelen! Dus onder het motto ‘van proberen kan je leren’ ging ik aan de slag. Wel op een maandag, want dat weekend had ik nog wel een paar feestjes…. Dit liet ik dus even achter mij:

alcohol nu even niet, 30 dagen zonder alcohol, ik deed aan ikpas

Even geen alcohol, mijn ervaring ~)?

De eerste die ik vertelde dat ik even geen alcohol ging drinken, nou ja even, 30 dagen, keken me heel raar aan. Mijn allerliefst werd zelfs een beetje boos. Zijn reactie: ‘We hebben allemaal leuke concerten in het vooruitzicht en dan ga jij niet gezellig doen!’ Tja, dat moest ik er maar bij nemen, ik overleefde dat wel! En ik kon mooi de BOB zijn, bijkomend voordeel!

Op maandag 23 mei gingen alle flessen alcohol achter slot en grendel. Nou ja, de nog openstaande fles werd netjes door de gootsteen gegoten en dat was dat. Ik ging er volledig voor! De boodschappen werden er op aangepast en het schap, nou ja de gang in de supermarkt met wijnen en bieren werd netjes genegeerd!

De eerste dag was ik er enorm mee bezig maar daarna eigenlijk niet echt meer. De mensen om mij heen hadden er eigenlijk meer last van. Ze moesten echt even wennen waarom ik geen wijntje wilde maar nadat ik mijn motivatie had uitgelegd konden ze het wel begrijpen. Soms met een vette grijns op hun gezicht van ‘ja dat zal wel’ maar sommige reageerde ook heel positief!

Na 3 dagen kon ik het effect al merken: ik sliep als een roos! En na ongeveer 6 dagen kreeg ik meer energie en ook inspiratie! Jemig, af en toe spoelde mijn brein over van de ideetjes: HEERLIJK!. Dat was voor mij dus een extra beloning en motivatie om door te gaan.

Toen ik 18 dagen op weg was hadden we ons eerste concert: Groots met een zachte G van Guus Meeuwis. En als er ergens een feestje gevierd wordt MET alcohol dan was het daar wel. Het regende er (letterlijk en figuurlijk) meters bier! Maar wat denk je: ik had de grootste lol met mijn alcohol vrij biertje (= radler 0.0 ) in de hand! Gek doen was geen probleem:

alcohol nu even niet, 30 dagen zonder alcohol, ik deed aan ikpas

De overige dagen kwam ik ook goed door. Eigenlijk zonder een centje pijn en met veel meer energie dan ik op kon maken.

Mijn conclusie: ik ga dit jaarlijks maar eens invoeren en meer bewuster met mijn alcoholische versnaperingen om gaan! Maar het helemaal laten, dat zal wel niet. Ik ben en blijf een Brabantse bourgondiër!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close