TOP
Hobby

Alle redenen om te beginnen met een watersport!

Hoe ouder je wordt en hoe ouder je kinderen worden, hoe meer je verlangt naar tijd voor jezelf en tijd om een hobby te beoefenen. Dat kan handwerk zijn, misschien reizen, wandelen, tuinieren of juist een sport! Een watersport bijvoorbeeld, is iets wat je enorm veel ontspanning kan brengen. Watersporten zijn altijd prachtig om te zien. Het gaat met zoveel precisie en samenwerking! Men kent het water en ook hoe erop gereageerd moet worden. Knap eigenlijk, hè?

En er zijn ook echt veel verschillende soorten watersport. Roeien bijvoorbeeld, waterskiën, kanovaren, kajakken, surfen en zeilen bijvoorbeeld. Wil je dat echt goed onder de knie hebben, dan is oefenen wel iets wat moet gebeuren natuurlijk. Net als bij elke sport moet er geoefend worden om de sport te leren en op de goede manier uit te voeren.
Maar waarom zou je nou aan watersport beginnen? Waarom is dat dé hobby, dé sport die jou past? Lees maar mee en vergeet deze redenen niet: de redenen om te beginnen met een watersport.

Water is iets rustgevends, iets mysterieus maar ook iets moois. Als je het water leert kennen en weet hoe je ermee moet omgaan, kan dit juist ontspanning geven. Ontspanning, maar tegelijkertijd ook spanning. In de positieve zin, natuurlijk. Je hart gaat er sneller van kloppen, je krijgt er een kick van. 

Watersporten zijn erg populair, de populariteit groeit elk jaar weer. Maar ja, waarom ook niet? Wat is er nu mooier dan op het water zijn, met de zon op je bol? De zon kan zo prachtig op het water schitteren en wat is er nu mooier dan dat vanaf het water te bekijken? Op het water ben je vrij. 

Je kunt natuurlijk rustig beginnen: zwemmen of roeien. Maar als je wat meer spanning en opwinding zoekt, zou je zeilen, surfen of wildwater kajakken eens moeten proberen. Dan heb je natuurlijk wel een sloep nodig. Je kunt een nieuwe sloep kopen, zodat je zeker weet dat je meteen kunt beginnen, zonder je bootje op te knappen, maar als je de sport eerst wilt uitproberen, om te zien of het iets voor je is, kun je ook kiezen voor een tweedehandse sloep of er één huren! 

Als je er voor kiest om een sloep te kopen, ben je natuurlijk wel erg vrij. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt en vanuit je sloep kun je ook nog veel! Duiken, snorkelen, je surfplank bij je of gewoon even het water in om wat rond te zwemmen. Zorg er dan gewoon voor dat je een goede wetsuit hebt, zodat je meteen het water in kunt springen en aan de gang kunt! 

Ben je meer fan van samen iets doen? Dat kan ook! Heel veel watersporten zijn juist leuk om samen te doen! Dat kan bij surfen, maar ook bij zeilen, roeien en kajakken. Heerlijk toch? Samen het avontuur aan gaan. 

Als je niet zo blij wordt van erg warm weer, is het ook ideaal om met je watersport bezig te zijn, want zo krijg je regelmatig lekker verkoeling, door het water op en in te gaan!

Wat zou jouw keuze zijn? Zou jij voor iets rustigs kiezen of zou je meteen de uitdaging zoeken, lessen nemen en aan de slag gaan met iets compleet nieuws? Uit je comfortzone zoeken en gewoon doen?

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close