TOP
Vaderdag

Alles voor de leukste vaderdag!

Vaderdag komt er weer aan! Nog eventjes en dan is het weer de dag waarop papa achterover mag leunen en zich laat verwennen met snoep, taart, chocola, cadeautjes en knutsels! Misschien gaan je kinderen wel naar de gastouder of het kinderdagverblijf en maken ze daar prachtige en lieve creaties om aan papa te geven bij het ontbijt op bed, maar misschien zijn je kinderen nog thuis en dan zul je toch samen aan de gang moeten om iets origineels in elkaar te zetten. En misschien een cadeau erbij? Maar wat is nu leuk om samen te maken, wat wil papa graag krijgen en wat voor cadeau is leuk om te geven?

Tijd voor taart!

Als je niet zo creatief bent met knutselen, is het net zo leuk om samen met de kinderen een mooie (en vooral heel erg lekkere natuurlijk) taart te bakken voor papa! Niet kant en klaar uit de winkel, maar echt helemaal mooi gemaakt door de kinderen. Samen beslag maken, de taart in de oven schuiven, lekker insmeren met een zoete laag monchou en vooral heel veel eetbare versieringen! Met eetbaar glitter iets liefs schrijven, hartjessnoepjes strooien; voor papa is het nooit te veel toch? Wat zal hij genieten van zijn stuk taart!

Knutselen als een pro

Je hoeft echt niet heel veel uit de kast te trekken om iets leuks te maken voor vaderdag! Met een paar luttele spulletjes, kun je al gauw iets leuks maken! Met gekleurd papier, een lintje en stiften bijvoorbeeld, kun je al een mooie stropdas maken! Niet gek genoeg? Pak dan de verfspullen erbij voor een middagje lekker kliederen! En als je meerdere kinderen hebt, kan papa mooi elke dag een andere stropdas kiezen om te dragen!

Papa’s hebben zo nu en dan nodig om te horen hoe lief en stoer ze zijn. Ja toch? Dan is het leuk om dat in je knutsel te verwerken! Wat dacht je van een vel papier met allerlei verfspetters in de kleuren van de regenboog, met daaronder de tekst: ‘Mijn papa is een spetter’?

Of zoek buiten een mooie lichte kei en schrijf daarop ‘Mijn papa is een kei van een vader’. Heel simpel, zo gedaan, maar echt iets om jaren te bewaren! Zoiets blijft een vader bij en wil je elk jaar gewoon nog eens bekijken. 

Nog een hele leuke: Maak van groene en blauwe klei een mooie wereldbol en steek daar een vlaggetje in, waarop staat: ‘De beste papa van de hele…’
Ook dit is zo gedaan. Het kost je weinig tijd, maar is echt een leuke knutsel om te bewaren!

Een cadeau voor de liefste papa

Cadeaus blijven lastig te verzinnen. Maar het hoeft ook helemaal niet zo groots allemaal. Verwen papa maar eens met een lekkere reep chocola, waar een lieve tekst op staat, een klein (en niet zo duur) stuk gereedschap, een lekker geurtje of een draadloze speaker die op Bluetooth werkt, voor in de schuur! Zo kan papa fijn van muziek genieten tijdens het klussen op zaterdagen! 

Houdt papa van lezen? Dan is het heerlijk om hem een nieuw boek te geven, voor de rustige avondjes in de tuin, om onder het genot van een wijntje of biertje lekker te lezen. Moet hij nodig eens zijn hersenen laten kraken? Dan is een puzzelboekje ook ideaal!

Hoe vieren jullie vaderdag?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close