TOP
Reizen

Autoreis met kinderen: 5 tips

Een autoreis met kinderen is een fijne manier van reizen voor je gezin. Je kunt stoppen wanneer je wilt, je kan veel meer meenemen dan in een vliegtuig en daarbij maak je natuurlijk ook zelf uit waar je naar toe gaat. Toch kan het kinderen soms net iets teveel worden om uren achter elkaar door te brengen achterin de auto. Wij delen je dan ook graag een aantal tips om een autoreis met kinderen slim aan te pakken!

Zorg voor vermaak

Hoe logisch het ook klinkt: vergeet het niet! Vermaak voor onderweg houdt kinderen langer zoet dan je denkt. Biedt niet aan het begin van de reis alle soorten vertier aan, maar zorg voor ieder uur of iedere 100 kilometer voor een kleine verrassing. Op deze manier betrek je de kinderen in de reis en blijft er een spannend element in het vervoer. Voor onderweg kun je denken aan raamstickers, een filmpje op de iPad, een kleurboekje, een boek of iets anders waar je kind graag mee speelt. Genoeg te doen! Om te voorkomen dat je kind zichzelf verliest in een boek of iPad kan je afspreken dat je deze na 100 kilometer of een uur (of een andere periode) weer inneemt.

Stop regelmatig

Nog een simpel punt, maar de stopmomenten zijn de perfecte momenten om kinderen zichzelf even helemaal uit te laten leven. Even rennen, vier sprintjes naar de vuilnisbak en weer terug. Laat ze zichzelf lekker moe maken zodat ze in de auto even kunnen slapen. Dan gaat de reis nog sneller en dat is prettig voor iedereen!

Leer kinderen naar buiten kijken

Het beste vermaak is eigenlijk nog altijd de omgeving waar je doorheen rijdt. Benoem waar je bent, wat er bijzonder is aan de omgeving en wat je hier kunt doen. Ook is het leuk om herinneringen van vroeger te delen met je kinderen als je die hebt aan deze omgeving. Laat kinderen meereizen door middel van een eigen (kinder)kaart en geef ze het idee dat ze betrokken zijn bij het bereiken van de bestemming. Met naar buiten kijken zijn er ook genoeg spelletjes te verzinnen: welke gekke woorden kun je maken van het nummerbord voor je? Wie ziet er als eerste auto X van merk Y? Wie vindt de meeste oranje auto’s? Wees creatief!

Zorg voor comfortabele kleding

Het allerlekkerst is om kinderen te laten reizen in een makkelijke outfit. Denk aan een joggingbroek, luchtig kort broekje of een sportlegging. Zorg voor kleding die niet knelt en waar een kind zich fijn in voelt. Hoe je het ook went of keert, de kinderen zullen toch heel erg lang stil moeten zijn. Dan kan je maar beter alles zo goed mogelijk voorbereiden om je autoreis met kinderen zo comfortabel mogelijk te maken.

De muziek mag aan!

Stel een playlist samen met leuke meezingers. Zorg voor een goede afwisseling met fijne muziek om mee auto te rijden, maar vergeet ook de kinderen niet. Zet leuke kindermuziek (of de muziek waar je kind graag naar luistert) tussen je eigen muziek en zorg zo voor een leuke afwisselende mix! Vergeet niet de teksten uit je hoofd te leren en heel hard mee te bleren. Succes verzekerd!

Heb je al een bestemming gevonden voor na je lange autoreis met kinderen? Eerder deelden we de leukste camperbestemmingen van Europa! Wat doe jij er aan om een autoreis met kinderen zo comfortabel mogelijk te laten verlopen? En wat is de maximale afstand die jij met je kinderen in de auto aflegt?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close