TOP
Kids Mama Praktisch

Back to school: 5 pro tips voor alle mama’s

Back to school! Ja, de tijd van vakantie is voorbij en de eerste schooldag is zelfs ook al weer geweest. Vooral voor moeders met kinderen die voor het eerst naar school gaan, kan het even puzzelen zijn hoe het allemaal moet, gaat en wat er allemaal gedaan moet worden. Hoe krijg je iedereen op tijd klaar om te gaan en heb je alles in huis om ze voorbereid op pad te sturen? Geen paniek, want voor alle moeders die een beetje zenuwachtig afwachten of alles wel goed gaat komen, zijn hier een paar handige tips om door te nemen voor de komende tijd. Zo vergeet je niks, hoef je niet te haasten en heb je alles tip top voor elkaar!

Kleding

Als je in de ochtend nog moet kiezen wat iedereen aan moet trekken, kan dat best wat tijd kosten. Handig is daarom om setjes kleding klaar te leggen, de avond van te voren. Geen stress meer in de ochtend, iedereen weet welke kleren ze aan moeten trekken, want mama heeft het al klaar gelegd. Ideaal!

Lunchpakketjes

Zie je jezelf al om vijf uur opstaan elke dag om alle lunches klaar te maken, de tussendoortjes, drinken, fruit… Dat neemt veel te veel tijd in beslag in de ochtend. Tijd die je net zo goed kunt besteden aan een beetje meer slaap. Dus als de kinderen op bed liggen in de avond, ga dan lekker op je gemak alles klaarmaken. Rustig bekijken wie er wat in zijn trommeltje krijgt, welk koekje, fruit en welk bekertje drinken. Zo weet je zeker dat iedereen genoeg (en het goede!) mee heeft en voorkom je tijdnood in de ochtend!

Zet de wekker

Duh, wat logisch! Maar als je nachten kort en soms zelfs ook nog onderbroken zijn door de kleinsten in huis, kan het best lastig zijn om uit bed te komen. Zet je wekker daarom ergens neer, in je slaapkamer, waar je niet bij kunt vanaf je bed. Dan moet je er wel uitkomen om de wekker uit te zetten en loop je minder kans op weer in slaap vallen en dus te laat komen!

Eerder opstaan

Als we het dan toch over de wekker hebben: zet die wat vroeger dan nodig, een kwartiertje ofzo. Want je zult zien dat er iets gebeurt in de ochtend, wat je niet had voorzien en wat tijd nodig heeft. Een plasbroek bijvoorbeeld. Oeps! Even snel verschonen. Dan is het wel fijn als je die tijd ook hebt en niet alsnog moet haasten en toch te laat op school komt. 

Gym!

Iets wat je niet moet vergeten, is de dagen waarop de kinderen gym hebben. Dan hebben ze schone gym kleding nodig en gymschoentjes! Je kunt een schema maken of een herinnering in je telefoon zetten. En de avond van tevoren kun je alles in de tasjes stoppen: zo vergeet je niks! 

Luizen

Bah, niet iets waar je graag aan denkt of graag mee bezig bent, maar ook dit hoort erbij. Dikke kans dat je kinderen luizen oplopen op school of zelf doorgeven. Check daarom elk hoofdje even voordat je het huis verlaat. Schoon? Yes! Luizen houden van schone hoofden. De oplossing is natuurlijk niet om niet te wassen, maar gel of een druppeltje tea tree olie maakt de kinderhoofdjes onaantrekkelijk voor luizen. Pro tip!

Ben jij alweer in de school modus? Of moet je nog helemaal inkomen? En mis je nog cruciale tips in dit rijtje?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close