TOP
de bank rustplekjes
Thuis / Lifestyle Wonen

De bank en meer relax-plekjes in huis

Onze levens lijken alsmaar voller en drukker te worden. Daarom hebben we extra veel behoefte aan fijne relax-plekjes in huis, zoals een lekkere loungebank of een brede vensterbank waarop we naar de vogeltjes kunnen staren met een kop thee in de hand. Een paar fijne relax-plekjes voor in huis:

De bank

De meest gebruikte en voor de hand liggende relax-plek in ons huis is het bankstel. En terecht: het is een fijne plek om samen met je partner van een film te genieten, om samen met vriendinnen een kop thee te drinken, om samen met vrienden een potje te gamen, of om in je eentje languit een serie te kijken. Is dat wat de bank voor jou betekent? Maak er dan een prioriteit van in je interieur en kies een design bank met lounge hoek of een klassieke sofa met romantische uitstraling.

De vensterbank

Maar staar je niet blind op een bankstel, want er zijn veel meer leuke relax-plekjes in huis te bedenken. We noemden de vensterbank al: een heerlijke plek om te mijmeren en even helemaal niets te doen behalve naar buiten te staren. Heb je niet het geluk van een brede vensterbank waarop je kunt zitten? Creëer dan zelf een raamhoekje met een dressoir of tafeltje van dezelfde hoogte, stevig genoeg om tóch zo dicht mogelijk bij het zonnetje te zitten.

Zitzak

Een beetje retro, maar oh-zo-lekker. Met een grote zitzak kun je overal in huis een relax-plekje maken. De ene keer voor de televisie, de andere keer voor de open haard of zelfs op het balkon!

Schommelstoel

Laat je lekker tot rust wiegen met oma’s ouderwetse schommelstoel. Of een moderne variant met zachte kussens in plaats van harde spijlen! Het ritme van de schommelstoel haalt je zó uit je haastmodus.

Hangstoel

De nieuwe favoriet. De hangstoel heeft een beetje hetzelfde effect als de schommelstoel, met een hip design erbovenop en het gevoel in je eigen coconnetje te leven. Je kunt kiezen voor een hangstoel die aan het plafond vastzit, of één met een boogstandaard om met het zonnetje mee te verplaatsen.

Loveseat

Een heerlijke, grote fauteuil met ruimte voor twee hélemaal in je eentje in beslag nemen: je voelt je de koning te rijk. En je partner kruipt er af en toe gezellig even bij, want daar is de loveseat natuurlijk óók voor.

Tuinbank

Vergeet de buitenruimte niet! Als je ergens van tot rust komt is het de natuur, zingende vogels en een verwarmend zonnetje op je huid. Zorg dat je de kussens voor op de tuinbank binnen handbereik hebt, zodat de drempel om buiten te zitten laag blijft. Ook een hangmat in de tuin is ultiem genieten! Wat is jouw favoriete relax-plek?

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close