TOP
Barbecuefestijn zonder barbecue?
Thuis / Lifestyle

Barbecuefestijn zonder barbecue?

Het is lekker weer, het zonnetje schijnt en jouw familieleden komen bijna op bezoek. Wat is er beter dan een barbecue met jouw familie? Een barbecuefeest houden klinkt simpel, maar toch zijn er een paar zaken waar je zeker rekening mee moet houden. 

Hoeveelheid gasten

Voordat je een barbecue organiseert moet je weten hoeveel gasten er zullen komen. Bel even rond en vraag aan je familieleden of ze zeker zijn dat ze zullen komen. Misschien zullen sommige familieleden een vriend of vriendin meenemen. Wees zeker niet bang om ernaar te vragen. Zo kan je een goede inschatting maken van de hoeveelheid personen die zullen komen. Hebben jouw familieleden kindjes? Vergeet ze zeker niet bij te tellen, kindjes eten ook! 

Budget opstellen

Stel zeker een budget op voor jouw barbecue. Hoeveel wil je hier maximum aan uitgeven? Je hoeft geen groot budget te hebben om er een leuk feest van te maken. Natuurlijk betekent meer geld, meer eten! Niet enkel het vlees voor de barbecue zal geld kosten. Denk ook aan hapjes zoals chips en snoep, drank en recycleerbare bekers/borden. 

Tuin voorbereiden

Het belangrijkste is om jouw tuin zo goed mogelijk voor te bereiden. Zorg ervoor dat het gras gemaaid is en er zeker tafels en stoelen buiten staan. Als er kindjes aanwezig zullen zijn, dan is het best om wat speelgoed te voorzien zodat ze zich niet vervelen. Dat kunnen mini zwembadjes zijn, waterpistolen of misschien zelfs een springkasteel. 

Is het slecht weer? In dit geval zijn zwembadjes en waterpistolen voor de kindjes geen goed idee, maar hier is een oplossing voor. Je kan puzzels of gezelschapsspelletjes als alternatief gebruiken. Op deze manier kunnen de kindjes toch spelen en een leuke tijd hebben, ook al is het slecht weer. Heb je een afdak in jouw tuin? Perfect, je kan nog steeds samen met jouw familie buiten gaan zitten. Wat als je geen afdak hebt? Geen probleem, je kan altijd binnen gaan zitten en nog steeds van een leuke barbecuefeest genieten met lekker eten!

Soort barbecue

Soort barbecue

Natuurlijk heb je een barbecue nodig. Je kan kiezen voor een elektrische barbecue, om het je te vergemakkelijken. Wil je liever een echte authentieke barbecue, ga dan voor houtskool. Heb je thuis geen enkele barbecue of heb je geen zin om het zelf te doen? Geen probleem, daar bestaat een traiteur voor. Je hebt verschillende traiteurs die met veel plezier zouden willen barbecuen bij jouw thuis. Wat denkt je daarvan, het klinkt toch interessant?

Met een traiteur kan je zeker genieten van een leuke barbecuefeest bij slecht weer, want de barbecue komt tot bij jou!

Een goede traiteur vinden dicht bij jouw thuis? Dat gaat, je kan traiteurs vinden in verschillende steden. Woon je ietsje verder, bijvoorbeeld in Brugge of Gent? Geen zorgen, er is zeker en vast een traiteur in Brugge of Gent die jij perfect zal vinden voor jouw barbecuefeest. 

Muziek

Wil je nog een leuker barbecuefeest? Voorzie muziek, dat zal een leuke sfeer brengen en voor een glimlach zorgen op iedereens gezicht. Zorg er zeker voor dat de muziek past bij de gelegenheid en dat het kindvriendelijk blijft. Natuurlijk wil je kinderen niets slecht aanleren!

«

»

Close