TOP
Bedplassen kind dit kun je doen!
Kids

Bedplassen kind: dit kun je doen!

Bedplassen komt vaak voor bij kinderen. Je hoeft jezelf als ouder dan ook niet al te druk te maken als dit ook bij jouw kind wel eens gebeurt. Echter kan het bedplassen natuurlijk frustrerend zijn, voor zowel het kind als de ouders. Als ouder hoop je natuurlijk dat het bedplassen vanzelf stopt. Toch is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Om het bedplassen te stoppen of te verminderen, zijn er een aantal methodes die je kunt gebruiken. Welke methodes dit zijn? Je leest het in dit artikel!

Plaswekker

Een van de meest effectieve methodes om het bedplassen te stoppen, is een plaswekker. Als je hier nog niet eerder van hebt gehoord, is het goed om hier even een duidelijk beeld van te hebben. Een plaswekker werkt in combinatie met een broekje waar een vochtsensor in zit. De plaswekker zorgt ervoor dat jouw kind wakker leert worden als zijn/haar blaas vol zit. Het is de bedoeling dat jouw kind voordat hij/zij gaat slapen het sensorbroekje aan doet. Bij een plaswekker is het zo dat wanneer er vocht vrijkomt, het alarm van de plaswekker meteen afgaat. Dit is natuurlijk ontzettend handig, want zo wordt jouw kind direct wakker en weet ook jij als ouder wanneer het zover is. Met deze methode voorkom je dus dat jouw kind daadwerkelijk in bed plast, want op deze manier ben je er altijd op tijd bij. Deze methode tegen bedplassen is doeltreffend en effectief. Het is ook gebleken dat veel kinderen na het korte gebruik van een plaswekker al snel zindelijk worden. Als jouw kind dus last heeft van bedplassen, is het zeker een goede optie om een plaswekker te kopen. Zo voorkom je dat het bed nat wordt en is de kans daarnaast groot dat je kind sneller zindelijk is. Een Wizzu plaswekker kopen kan dus zeker een aanrader zijn.

Preventief wakker maken

Preventief wakker maken

Een andere methode om het bedplassen te verminderen of te stoppen is door jouw kind preventief wakker te maken. Deze methode is niet altijd even leuk, maar het kan wel effectief zijn. Je zou ervoor kunnen kiezen om samen met je kind een bepaald tijdstip af te spreken waarop je jouw kind wakker maakt. Wanneer je dit doet is jouw kind hierop voorbereid en zal het minder onverwachts komen. Als je jouw kind op het bepaalde tijdstip wakker maakt, kun je hem/haar laten plassen. Zorg er wel voor dat jouw kind goed wakker is. Dit kun je doen door bijvoorbeeld even het licht aan te zetten. Als je kind geplast hebt, kan hij/zij weer gaan slapen. De kans is nu veel kleiner dat het bedplassen gebeurt. Deze methode is zeker de moeite waard om te proberen. Na een tijdje deze methode te hebben gedaan, zou je kunnen proberen om het een nacht te proberen zonder dit toe te passen. Gaat dit goed? Dan kun je dit volhouden. Vaak is het zo dat kinderen na het doen van deze methode na een tijdje ’s nachts niet meer bedplassen.

Medicijnen

Heb je al talloze methodes tegen bedplassen geprobeerd en werkt het allemaal niet? Dan kan het een oplossing zijn om jouw kind voor een tijdje medicijnen te laten gebruiken. Echter is het wel verstandig om dit pas te doen zodra je veel andere methodes hebt geprobeerd. Als deze allemaal niet werken, kan het goed zijn om voor tijdelijke medicijnen te kiezen. Deze medicijnen zorgen ervoor dat jouw kind voor één of meer nachten droog kan blijven en dus niet gaat bedplassen. Het is echter absoluut niet de bedoeling dat je deze medicijnen continu gebruikt. Op deze manier wordt het namelijk al snel een gewoonte en dit is niet de bedoeling. Het bedplassen moet tenslotte toch een keer vanzelf goed overgaan. Gebruik medicijnen dus alleen als het echt nodig is.

Bovenstaande methodes zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn nog een aantal methodes die jouw kind erbij kunnen helpen om te stoppen met bedplassen. Maak jezelf als ouder niet te druk, want bedplassen komt bij kinderen echt vaak voor. Door gebruik te maken van een van de methodes tegen bedplassen kun je proberen om dit te minderen of te stoppen. Door een methode tegen bedplassen te gebruiken zie je hopelijk snel een goed resultaat. En dit heeft natuurlijk voordelen voor jou als ouder en voor het kind zelf!

«

»

Close