TOP
Beginnen met hengelsport? 4 gouden tips
Hobby

Beginnen met hengelsport? 4 gouden tips

Overweeg jij al een tijdje om te beginnen met hengelsport? De zomer is een goede periode om met deze hobby te beginnen! Waarschijnlijk heb je je al een beetje ingelezen in het vissen, maar wat extra tips kunnen natuurlijk nooit kwaad. In deze blog zetten we voor jou wat handige tips op een rijtje zodat jij deze zomer lekker in het zonnetje kunt beginnen met hengelsport!

1.     Regel een vergunning

Voordat je je waagt aan de hengelsport is het noodzakelijk om een vispas aan te vragen. Deze wordt uitgegeven door Sportvisserij Nederland en maakt het mogelijk om in grote wateren in Nederland te vissen. Bepaal van tevoren wat je doel is; als je op grote vissen wil vissen zul je een andere vergunning nodig hebben dan wanneer je je op kleinere vissen richt. Let op dat een vispas één jaar geldig is en je dus ieder jaar een nieuwe zult moeten aanvragen om te mogen vissen in Nederland.

2.     Het juiste materiaal

Visspullen kunnen erg duur zijn. Als je net begint met vissen is het een goed idee om wat goedkopere materialen aan te schaffen om zo uit te proberen of het wat voor je is. Als je nieuwe hobby dan bevalt kun je wat professionelere spullen aanschaffen. Waar je zoal aan moet denken? Je hebt onder andere een hengel, dobber, lijn, aas en lood nodig en dit alles berg je natuurlijk op in een mooie viskoffer.

3.     Goed voorbereid

Daarnaast wil je natuurlijk ook goed voorbereid aan de waterkant zitten. Als je van plan bent om er lekker de tijd voor te nemen kan het een slim plan zijn om op zoek te gaan naar een goedkope tent die een beetje vies mag worden. Deze zet je neer aan de waterkant met een campingbedje erin zodat je ook af en toe kunt rusten. Verder is een inklapbare campingstoel prettig van waaruit je het water goed in de gaten kunt houden. Ten slotte kun je nog een waterdichte rugzak kopen zodat je je andere spullen, zoals je telefoon en dergelijke ook makkelijk kunt meenemen.

4.     Beschutte plekken

Beschutte plekken

Je kunt het beste op zoek gaan naar beschutte plekken. Hier voelen vissen zich het veiligst en heb je de grootste kans dat je ze aan de haak kunt slaan. Denk dan aan plekjes met veel riet, maar ook onder bruggen of steigers heb je een grotere kans om mooie vissen te vangen. Vis je het liefst bij open water? Kijk dan of je een plek kunt vinden met hoge bomen of overhangende takken. Vissen houden van dit soort plekken!

Extra tip: heb geduld! Verwacht niet dat je de eerste keer gelijk tien vissen vangt. Natuurlijk kun je aan je vistechniek werken, maar hengelsport draait ook om geduld en geluk. Succes!

«

»

Close