TOP
Kids uitjes The-Place-To-Be

Beleef GLOW Eindhoven en ‘be amazed’!

Een van de leukste evenementen van het najaar is wel GLOW in Eindhoven. Een echt familie of vrienden uitje in het donker dat je versteld laat staan van de meest uiteenlopende lichtspektakels. Dat moet je meemaken en beleven, het is adembenemend. Wat is het nu eigenlijk en wanneer je het kan meemaken lees je hier!

Wat is GLOW?

Een jaarlijks lichtkunstfestival verspreid door de binnenstad van Eindhoven. Aan het festival doen zo’n vijftig kunstenaars mee. Diverse kunstenaars want er wordt gebruikt gemaakt van lichtinstallaties, lichtsculpturen, lichtprojecties en performances die de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad bieden.

Waar is GLOW precies?

Het festival heeft 2 looproutes vastgelegd: de GLOW-tour en GLOW-NEXT .

De GLOW-tour is ruim 4 kilometer en loopt door het centrum van Eindhoven. De bekende en minder bekende plekken verbinden de lichtkunstwerken met elkaar. Het publiek wordt uitgedaagd om niet alleen te kijken, maar ook echt te zien en intens te ervaren. Officieel startpunt van de lichtkunstroute is het GLOW Café, deze keer gevestigd in de voormalige textielfabriek van Schellens, maar je kunt beginnen waar je zelf wilt.

Bij GLOW-Next, op Strijp-S, wordt de fascinatie voor het fenomeen licht vanuit de multidisciplinaire hoek benaderd. Een scala aan vernieuwende projecten vertelt ons iets over de manier waarop we de wereld zien, over kleuren, waarneming en zelfs over duisternis. Hoe zien we beweging? Kunnen we licht voelen? Of het opslaan? Door de wereld van de professionals binnen te treden, gaat de toeschouwer de uitdaging aan om na te denken over nieuwe mogelijkheden met licht. Een wandelroute over Strijp-S verbindt de projecten met elkaar.

Is GLOW elk jaar anders?

Jazeker, elk jaar wordt er een nieuw thema gekozen. Dit jaar is dat ‘stad in beweging‘. Een korte samenvatting van de achterliggende gedachte is de volgende:  ‘Eindhoven is tegenwoordig meer dan ooit in beweging, gaat vooruit, groeit. Eindhoven is een broedplaats van vernieuwing op het gebied van technologie, design en kennis. Zowel creatieve innovators als slimme wetenschappers krijgen alle ruimte om grensverleggend bezig te zijn.’

Voor meer informatie over het thema klik je hier.

Wat kost GLOW?

GLOW is gratis toegankelijk en trok vorig jaar maar liefst 520.000 bezoekers.

Wanneer is GLOW?

Van zaterdag 8 november tot en met zaterdag 15 november 2014, iedere avond vanaf 18.30 uur.  Daarnaast is GLOW ook te bekijken en beleven onder leiding van een VVV-gids, die uitgebreid informatie geeft over de projecten en de kunstenaars en daarnaast interessante weetjes over Eindhoven en de locaties op de route deelt. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.vvveindhoven.nl

TIP: Kom je niet uit de omgeving van Eindhoven maar wil je dit festival niet missen. Boek dan een leuke Bed & Breakfast of een speciaal GLOW hotelarrangement . Op de route van GLOW is er ook gedacht aan de inwendige mens! 

Voor meer GLOW klik je hier door naar de officiële website!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

Close