TOP
Broodtrommel ideeen met een bento lunchbox
Bento In The Picture

Bento box ideeën

Broodtrommel ideeen met een bento lunchboxVorig jaar gaf ik het al aan: ik wilde meer laten zien van de Dutch Bento’s oftewel de gepimpte boterhammen. Vooral ook omdat mijn kleine ventje en ik zoveel plezier beleven aan al die Bento box ideeën en dat graag met anderen delen. En hoe leuk is dat als je dat ook nog eens kan doen met een van je favoriete webshops: Stip en Bloem! Van Wendy (van Stip en Bloem) kreeg ik een echte Bento lunchbox ter beschikking om te laten zien wat voor leuke dingen je er mee kan doen. Lees gauw verder om te zien wat voor lekkers ik er mee creëerde en hoe gemakkelijk deze Bento lunch boxen zijn.

Maar voordat ik onze creaties laat zien vertel ik nog graag even wat een Bento Box eigenlijk is en waar het vandaan komt.

Wat is een Bento box?

Bento box lunch ideeën met een Bento lunchbox van stip en bloem

De Bento box ( =  弁当 of べんとう) is van origine een Japanse Lunch. Het is de Japanse versie van een broodtrommel lunch. Zowel voor jong als oud is het in Japan gebruikelijk om dagelijks een eigen gezonde Bento box lunch mee te nemen naar school of naar het werk. Kenmerkend is dat een Bento box in meerdere vakken en/of lagen is opgedeeld om de verschillende soorten meegenomen etenswaren goed te kunnen scheiden. Daarnaast worden de lagen vaak met een elastische band bij elkaar gehouden.

Op de afbeelding zie je de Bento box met bestek – Vintage Transport te koop bij Stip en Bloem. Klik op de foto om naar de webshop te gaan.

Wat zit er in een Bento box?

Hoewel een Bento box van origine Japans is, kan er van alles in het bakje gedaan worden, variërend van traditioneel Japanse gerechten, tot pasta en brood of oer-Hollandse poffertjes. Hoe dient deze Bento Box dan in elkaar te zitten, dat is het volgende:

  • goed volgepakt want dan blijft alles goed zitten en krijg je geen onaantrekkelijke rommelbox (dat eet niemand graag!). Het liefst nog op een leuke manier opgemaakt, want een aantrekkelijke en leuke inhoud nodigt uit tot eten, voor jong en oud!;
  • vooral gezonde ingrediënten;
  • de helft ( 3/6 ) van de box gevuld met koolhydraten zoals rijst, pasta, brood etc.);
  • 1/6 deel gevuld met proteïne, zoals tofoe, ei, vis of vlees(waren);
  • 2/6 delen gevuld met groente of fruit, waarbij dit gedeelte als snack gezien mag worden.

Welke Bento box ideeën maakten wij?

Daar hoefde we niet lang over na te denken. Mijn kleine ventje zit een half jaartje op school en is dus vooral bezig met cijfers en letters. Dus die waren populair en moesten er in komen:

Bento box ideeën voor de lunch, komkommer cijfers

 

Bento box ideeën, letters van paprika

Natuurlijk hadden we nog meer Bento box ideeën! Nog populairder bij ons in huis zijn monsters. In allerlei soorten en maten. Ook deze konden niet ontbreken in de Bento box:

lunchbox ideeën monsters

 

lunchbox ideeën monsters

 

En wat denk je: binnen enkele minuten ging de Bento box helemaal leeg:

Broodtrommel ideeen met een bento lunchbox

 

Broodtrommel ideeen met een bento lunchbox

Zoek je nog meer inspiratie om je broodtrommel op een leuke manier te vullen?! Bezoek dan mijn pagina broodtrommel ideeën. 

Dit artikel bevat producten die mij toegestuurd zijn ter review.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
  • Comment: Anoniem on 9 maart 2015

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close