TOP
Sinterklaas

Betaalbare Sinterklaascadeaus voor je peuter

Nog iets meer dan een maand en dan is het alweer zover: Sinterklaas! De afgelopen tijd hebben kinderen ruim de tijd gehad om de nieuwe speelgoedboeken door te spitten en alles aan te kruisen of uit te knippen wat ze graag willen hebben. Wat een spanning toch weer, elk jaar. Sinterklaas: Hét kinderfeest! Peuter zijn in veel gevallen nog niet zover dat ze precies weten wat ze willen. Ze zijn nog blij met alles wat ze krijgen. Het hoeven geen immense cadeaus te zijn. Een pakje stoepkrijt bijvoorbeeld, maakt hen al gelukkig. Maar wat zijn nu leuke en betaalbare cadeaus om je peuter voor Sinterklaas te geven? Oeps…om aan Sinterklaas te vragen natuurlijk!

Schuim letters en cijfers 

Deze letters en cijfers zijn ideaal voor in bad. Je plakt ze zo op de muur of aan het bad als ze nat zijn. Je kunt er woorden mee maken en je kunt zo op een speelse manier het hele alfabet leren en ook nog eens leren tellen. En dat voor een schijntje. Naast leuk, is het dus ook leerzaam! Handig als voorbereiding op school.

Memoryspelletjes

Als je graag samen iets met je peuter wilt doen met dit koude en natte weer, is een spelletje leuk. Samen aan tafel met een memoryspel, dat is echt genieten. Vergeet de warme chocolademelk met slagroom niet!

Houten speelgoed

Er is ontzettend veel houten speelgoed in de omloop. Steeds meer vervangt het plastic. Het is duurzaam en ook echt mooi! Zoveel soorten! Blokjes, puzzels, autootjes, maar ook heel veel houten spulletjes voor in een keukentje. Deze sets zijn bij Hema bijvoorbeeld te koop voor weinig geld en zijn dus prima als cadeau. Helemaal als je een budget hebt. 

Knutselspullen

Misschien kunnen peuters nog niet zo lang één dezelfde activiteit doen, maar dat betekent niet dat je niet lekker uitgebreid kunt knutselen. Knippen (onder toezicht en met hulp natuurlijk) en plakken, glitter, stickers, lintjes en nog veel meer komt er bij kijken. Kijk maar eens op Pinterest voor leuke ideetjes en ga samen aan tafel met de nieuwe knutselspullen. Dankuwel Sint!

Klei en verf

Hele goedkope cadeaus, waar kinderen intens van kunnen genieten. Lekker flodderen, peuteren, kneden en experimenteren met kleur. Wat is er leuker dan dat? Verfschort aan en kliederen maar. Meer fan van klei? Haal dan daarna gewoon even de stofzuiger over de vloer, om de achtergebleven kruimels te verwijderen. Geen moeite toch?

Boekjes

Dit is een cadeau wat toch echt altijd leuk blijft. Een boekje. Of het nu een boekje is om zelf te lezen of om voor te lezen: het is altijd raak! Knus op de bak, onder een dekentje met wat lekkers erbij of lekker onder de dekens luisteren naar het verhaal wat voorgelezen wordt, voor bedtijd. Zo heerlijk, rustgevend en gezellig! 

Speelhuisje of speeltent

Heb je ruimte over in de huiskamer of in de slaapkamer van je peuter? Mooi! Dan kun je een leuk huisje of tent neerzetten om in te spelen. Het theesetje gaat naar binnen, de poppen volgen. Of toch liever een hele berg ballenbakballen? Misschien is het huisje groot genoeg voor een tafeltje waaraan gekleurd kan worden of vindt je peuter het juist heerlijk om er een knus plekje van te maken met kussens en dekentjes. Het is hét plekje om je even terug te trekken. Een moment voor je peuter om zich te wanen in zijn of haar eigen fantasiewereld!

Wat krijgt jouw peuter van de Sint?

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close