TOP
Bezoek voor Beer - kleuterkomedie recensie door het creatief lifestyle blog www.badschuim.eu
Kids uitjes

Bezoek voor Beer – Kleuterkomedie

Met de gehele kleuterklas gingen we op bezoek. Op bezoek in het theater bij Beer, Muis en Koekoek. Een ‘bere’ gezellige kleuterkomedie waar de kinderen KEI hard om moesten lachen (en ik ook).

Bezoek voor Beer – waar gaat het over?

Bezoek voor beer

Welkom in het hol van Beer. Of nee. Niet welkom. Onwelkom in het hol van Beer. Want Beer houdt absoluut niet van bezoek. Je mag je theaterkaartje aan Beer afgeven, maar liever niet. Je mag gaan zitten, maar liever niet. Je mag in ieder geval geen geluid maken. En ook niet te hard kijken. Dat stoort. En lijkt op bezoek. En Bezoek is Verboden.

Bezoek voor beer

Beer woont rustig en ongestoord alleen in zijn hol met zijn muzikale koekoeksklok aan de wand als enige gezelschap. En zo heeft hij het het liefst. Beer heeft niemand nodig. Vissen, klimmen, zwemmen: hij leerde het zichzelf. Hij is het liefst ‘alleen met mij’, want dan kan hij ongegeneerd boeren, scheten laten en op zijn geheel eigen manier koekjes eten. Tegelijkertijd lijkt beer last te hebben van smetvrees, want hij poetst er wat af. En dat hij toch niet zo’n grote bullebak is, blijkt wel uit de liefdevolle wijze waarop hij zijn bonsaiboompje verzorgt. Zijn enige gezelschap is zijn muzikale koekoeksklok, die hem vaak napraat, maar al aan het begin van de voorstelling niet louter herhaalt, maar de mensen in de zaal zelfs welkom heet. Tot grote woede van beer: wegwezen al die mensen in de zaal! Maar gelukkig, publiek is geen bezoek. Als ze dan maar wel buiten het huisje van beer blijven. Bovendien, Beer heeft maar één kop en schoteltje en maar één stukje koek en daar wil hij liever zelf van snoepen. 

Bezoek voor beer

Tot er wordt aangeklopt. Door Muis, die op bezoek wil komen. En hoe hard Beer het ook probeert, deze Muis gaat voorlopig niet weg.

Een muzikale kleuterkomedie over dat wat je niet kent. Wat je niet in je huis wil en waar je geen taartje mee wilt delen. Maar wat misschien tóch het leukste blijkt dat er is.

Wil je al een beetje een live indruk, bekijk dan eens de trailer:

Bezoek voor Beer – wat vonden wij er van?

Een uur vol plezier, onverwachte wendingen, leuke (mee zing) liedjes en een lust voor het oog! Het decor blijkt namelijk vol verrassingen te zitten, wat hilarisch, leuk & simpel is voor de kids. Er komen ook allerlei emoties voorbij. Van agressie (Beer haalt vervaarlijk uit naar Muis), tot zo grote razernij dat hij alleen nog maar kan stotteren, plezier en uiteindelijk vriendschap en verlangen.

Bezoek voor beer Bezoek voor beer

De kids hebben het echt uitgegild van het lachen, zaten op het puntje van hun stoel, deden fanatiek mee en dachten er nog niet eens aan om stout te zijn. Ze zijn een uur lang entertaint en ik zelf ook. Een super geslaagd kids uitje!

Beer is nog te bezoeken! Kijk op de site van theatergroep Het Laagland voor de speellijst & tickets info!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close