TOP
Interieur Wonen

Breng industriële elementen in je woonkamer

Een industrieel interieur is nog steeds heel populair. Het is stoer, robuust en het geeft een ruimte veel karakter. Je kunt industriële elementen heel eenvoudig toevoegen aan de woonkamer. Ook als de basis van jouw interieur nog niets met deze stijl te maken heeft.

Industriële verlichting

Stoere en industriële verlichting zie je overal terug. Niet alleen in woonkamers, maar ook in de keuken, in een stijlvolle kledingwinkel en bij andere hotspots. Vooral de hanglampen vallen bij veel mensen in de smaak. Dit past eigenlijk overal bij! Er zijn minimalistische designs en hele uitgesproken modellen. Er is dus binnen deze stijl nog veel variatie mogelijk. In een zithoek kan het ook mooi zijn om een grote vloerlamp neer te zetten. Bijvoorbeeld eentje met een driepoot frame.

Stoere fauteuil

We begrijpen dat je niet zomaar een nieuwe bank gaat aanschaffen. Het is daarom wellicht een goed idee om je eens te verdiepen in stoere fauteuils. Dit is een toffe eyecatcher voor in de woonkamer. Koop een relaxstoel van leer met een strak design. Leg er een sierkussen in voor extra comfort en als gezellige decoratie.

Robuuste bijzettafel of salontafel

Een robuuste tafel mag niet ontbreken. Dit is een belangrijk element voor een industriële sfeer. Kies een bijzettafel van onbewerkt en grof hout of juist van zwart metaal. Een combinatie van deze materialen is zelfs nog beter. Hetzelfde geldt voor een lage tafel bij de bank. Kijk eens naar de verschillende soorten salontafels van Debommelmeubelen.nl. Hier heb je goede opties!

Grote (schuif)deur

Is jouw woonkamer zo groot dat het wel in tweeën verdeeld kan worden? Of grenst er een gangdeur aan de kamer? Plaats dan een grote industriële deur in de ruimte. Dit kan een houten schuifdeur zijn of een glazen deur met een zwart stalen frame. Bij de glazen deuren komt er een kleine verbouwing aan te pas, maar het resultaat is het meer dan waard. Dit is erg mooi als scheiding tussen de woonkamer en de keuken.

Industriële materialen

Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste materialen. Dit zorgt namelijk voor die stoere en industriële sfeer. Ga voor items die gemaakt zijn van metaal, (onbewerkt) hout, leer en andere robuuste materialen. Ook een grove bakstenen muur staat heel goed bij dit interieur. Soms is dit al aanwezig in een oude woning. Als je in een heel strak huis woont, kunt je dit effect ook creëren met fotobehang met een bakstenen motief.

Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

«

»

Close