TOP
Brownie in een pot DIY door creatief lifestyle blog Badschuim
Brownie in een pot: zoet afscheid.
Brownie in een pot: zoet afscheid.
Afscheid DIY Kids

Brownie in een pot: zoet afscheid.

Vandaag begon ik aan het afscheid kado voor de juffen. Ik wilde iets speciaals, iets wat langer goed bleef als bloemen en wat ook met plezier ontvangen zou worden. De ‘brownie in een pot’ was precies wat ik zocht! Ik zag het al veel eerder in bladen en fairs (jaren terug, nooit iets meegedaan) en vond gelukkig het recept terug. 

 Brownie in een pot, DIY door het creatieve lifestyle blog Badschuim.eu

Dit is wat je nodig hebt voor de ‘brownie in een pot’ :

Brownie in een pot, ingrediënten op schaal. Afscheid kinderdagverblijf juf

 • 2/3 theelepels zout
 • 150 gram bloem
 • 40 gram cacaopoeder
 • 135 gram bruine basterdsuiker
 • 135 gram witte basterdsuiker (ik kocht per ongeluk licht bruine, gaf ook een leuk effect)
 • 60 gram pure chocoladestukjes
 • 60 gram witte chocoladestukjes
 • de laagjes opbouw vind je hierboven in de foto

Het maken van de brownie in een pot was wel even een werkje!

Ik had dat toch wel onderschat, deed ik wel even die brownie in een pot, nou mooi niet. Het afwegen was het probleem niet (al zat er wel ineens overal bloem, cacao en suiker…..) maar het netjes verwerken van de brownie in een pot werd de uitdaging. De eerste brownie in een pot die ik vulde was dan ook zeker niet de beste en dat moest ik toch beter kunnen!
Het probleem was dat er aan de zijkant van de brownie in een pot bloem of cacao bleef zitten en daardoor het streepeffect (waar je het toch voor doet) niet zo mooi werd. Ik verzon er iets simpels op en wil met jullie mijn geheim delen: gebruik een siliconen kwastje om het restant van de binnenkant van het glas te vegen. Je kunt dan ook de laagjes netjes maken en op gelijke hoogte krijgen, dan krijg je dat mooie, gewenst effect van die brownie in een pot!

Om de brownie in een pot een persoonlijke tintje te geven maakte ik zelf een label voor de receptuur en plakte deze op de achterkant. Alle potjes kregen een gezellig lintje met nog een label ‘Made with Love‘ met daarin de foto van ons ventje. Klaar!!

Brownie in een pot, DIY door het creatieve lifestyle blog Badschuim.eu

 

Een pot gevuld met ingrediënten om iets van chocola te maken, met liefde voorbereid: de brownie in een pot!

Wat wil een vrouw / juf nog meer ;)! (ik ben namelijk altijd wel in voor chocola!!)

Wil jij de labels van de brownie in een pot die ik gebruikte ook printen? Dan kan dat door hieronder te klikken:
Zoek je nog meer of andere afscheid kado’s voor het kinderdagverblijf: klik dan hier voor mijn verzamelpagina, voor 12 leuke ideetjes zoals traktaties, afscheid versjes en afscheid kado’s die je zelf kan maken.
Winactie knutselen met wc rolletjes button

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

22 COMMENTS
 • sandra
  8 jaar ago

  Wat leuk die ga ik zeker maken! Maar die pot is van de action toch? Welke maat is het?? Die van 0.99 cent?
  Bedankt!

  • Ceciel
   8 jaar ago
   AUTHOR

   Hoi Sandra,

   Wat leuk dat je hem gaat maken! De pot is inderdaad van de Action, al kan ik me de prijs niet meer herinneren. Niet veel iig. Hij is ongeveer 14 / 15 cm hoog, een platte hand hoog zeg maar.

   Mocht je hem gaan maken en je wil hem met mijn FB volgers delen, stuur me dan de foto! Dan zet ik hem op de FB pagina.Super leuk vind ik dat, maar mijn volgers ook!

   Groetjes Ceciel.

 • Miranda
  9 jaar ago

  Hoi Ceciel,
  Wat een goede beschrijving en uitleg.
  Wat moeten de juffen er thuis nog doorheen doen om de brownies te kunnen maken?
  Groetjes Miranda

  • Ceciel_blogger van Badschuim
   9 jaar ago

   Hoi Miranda,

   De juffen hoeven er alleen maar eieren, vanille extract en olie door te doen. Als je op de link klikt van de label en het recept dan kun je dat zien :)!

   Mocht je hem gaan maken en je wil hem met mijn FB volgers delen, stuur me dan de foto! Dan zet ik hem op de FB pagina.

   Groetjes Ceciel.

   • Marein
    8 jaar ago

    Hoi wat een super leuk recept! Hoeveel eieren en olie en vanille extract heb je nodig? Groetjes marein

    • Ceciel
     8 jaar ago
     AUTHOR

     Hoi Marein,
     Dit heb je nodig:

     Brownie in een pot
     Voeg zelf toe:
      1 theelepel vanille-extract
      150 ml zonnebloemolie
      3 eieren

     En zo maak je het klaar:
     Leeg de pot in een kom en voeg bovenstaande
     ingrediënten toe. Mix het goed door elkaar tot een
     smeuïge beslag. Pak een bakblik en vet deze in met
     boter en bestuif het met bloem. Vul het bakblik met het
     browniebeslag en bak de brownies in een
     voorverwarmde oven van 175 graden in ongeveer 20 tot
     25 minuten gaar.
     Smullen maar!

     Deze tekst staat ook op de labels die je kan downloaden. Veel plezier met maken :).

 • Judith
  9 jaar ago

  Wat een ontzettend leuk idee! Ondanks dat je dit soort potten nu ook kant-en-klaar bij de Hema kunt kopen, vind ik het leuker om ze zelf te maken. Ik ga ook de lichtbruine suiker gebruiken, want dat geeft inderdaad een mooier effect. Wat voor formaat pot gebruik je hiervoor?

  • Ceciel
   9 jaar ago
   AUTHOR

   Dankjewel Judith! Leuk dat je ook de lichtbruine suiker gaat toepassen. Ik gebruikte een pot van de Action. Die hebben ze zeker ook nog wel. Ik had daardoor wel een stukje aan de bovenkant over omdat er een holle deksel op zat. De pot was ongeveer 14 / 15 cm hoog. Succes en veel plezier met het maken!

   • Judith
    9 jaar ago

    Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Inmiddels heb ik het eerste prototype klaar en het is redelijk gelukt, het maken van de laagjes. Ik moet alleen de chocoladestukjes nog toevoegen. Mag ik vragen waar je die hebt gekocht? Ik kon niets wat erop leek in de supermarkt vinden.

    • Ceciel
     9 jaar ago
     AUTHOR

     Hoi Judith, wat leuk dat je al een prototype hebt!! Ik heb de chocoladestukjes bij de Action gekocht. Het waren namelijk chocolade stukje / smelt chocolade voor een chocolade fondue. Ik weet zeker dat ze die nog hebben. Ze staan bij de bakmiddelen / cupcake spullen. Volgens mij heeft de Xenos ze ook wel. Succes met de afrondingen!

     • judithrobbe
      9 jaar ago

      Gelukt! Vandaag en morgen worden ze aan de juffies overhandigd. Bedankt voor alle tips! Zal ik je een foto mailen van het eindresultaat?

     • Ceciel
      9 jaar ago
      AUTHOR

      Wat leuk Judith! Ik ben heel benieuwd hoe de juffies gaan reageren! En ik ontvang graag een foto! Je mag hem naar mijn Facebook pagina sturen in PB berichtje. Dan zal ik hem posten op FB! Leuk!

 • Sylvia Kuijsten
  9 jaar ago

  Dit ziet er echt zo leuk uit! Haast zonde om open te maken ;)

  • Ceciel
   9 jaar ago
   AUTHOR

   Dankje Sylvia, leuk dat je op mijn blog was!

 • Dina
  9 jaar ago

  Dit is zo leuk om eens aan iemand te geven!

 • Inge
  10 jaar ago

  Heel leuk idee!

 • Myrna
  10 jaar ago

  Hoi Ceciel, wat een geweldig leuk idee! Die ga ik onthouden… Groetjes, Myrna (SJV)

  • Ceciel - badschuim
   10 jaar ago

   Hey Myrna, Leuk dat je mijn blog bezocht! en dat je ook enthousiast bent!
   Kom vooral nog eens langs :)!

 • Ceciel
  10 jaar ago

  Dankje Sanne!

 • Sanne
  10 jaar ago

  Wat is super leuk idee zeg – en mooi uitgevoerd! :)

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close