TOP
Kids Thuis / Lifestyle

Bucketlist: dreumes en peuter

Er zijn gewoon een aantal dingen die dreumesjes en peutertjes gedaan moeten hebben. Er is heel veel leuks te verzinnen en je kunt met geld strooien om de duurste parken te bezoeken en de meest heftige uitjes te regelen, maar kleine kinderen hebben helemaal niet zoveel nodig. Ze hebben nog niet door hoe groots het uitje naar Disneyland is. Maar wat moeten ze dan wél echt eens gedaan hebben? Dat is simpel: leuke, eenvoudige dingetjes. Lees je mee?

Helpen

Helpen met wat dan? Nou, met van alles! Er zijn al zoveel dingen waar je dreumes of peuter mee kan helpen! En ze zijn leergierig en behulpzaam: ze vinden het vaak zo leuk om iets te doen. Vooral als ze horen hoe goed ze dat gedaan hebben! Misschien zeg je vaak wel heel onbewust: “Goed zo, schat! Dat heb je goed gedaan! Jij kan mama al zo goed helpen!”

De tafel dekken bijvoorbeeld, daar kunnen kleintjes al jong mee helpen. Een plastic bordje, lepeltje, onderzetters voor de hete pan, een beker… Natuurlijk staat het dan niet netjes op de goede plek op tafel, maar dat geeft niet! Als alles maar op tafel staat, dan hebben ze hun best wel gedaan! Boodschappen opruimen is er nog één! Als de boodschappentas op de vloer staat, kunnen ze producten aan mama geven of op tafel of op het aanrecht zetten. Wedden dat ze het helemaal stoer vinden! En ook papa heeft zo nu en dan hulp nodig, kids! Wat je dreumes en peuter dan kunnen doen, lees je hier!

Logeren

Helemaal niet sjiek of duur, maar oh wat leuk! Bij opa en oma bijvoorbeeld. Zij zullen het heerlijk vinden om je kindje over de vloer te hebben en flink te verwennen. Bij opa en oma mag dat, hè! Een keer extra iets lekkers toestoppen, samen naar de winkel, koekjes bakken of gewoon heerlijk spelen in en om het huis. De eerste keer zal voor het moederhart even wat moeilijk zijn, maar echt: ze zullen het heel prima hebben bij de grootouders!
Een uitgebreid ontbijt met een gekookt eitje, tussen opa en oma in, gezellig kletsen en smullen. Probeer het maar. Je zult je ukkie missen, maar het is voor zo’n klein kind een avontuur!

De (kinder)boerderij

Dieren doen het altijd goed bij kinderen. Ze vinden het prachtig, omdat het levende wezens zijn, die bewegen en geluid maken. Het iets spannends en moois. Kinderen reageren dan ook vaak heel goed op dieren. Laat je uk eens kennis maken met de eigenwijze geitjes, de knuffelbare konijntjes of de grote, nieuwsgierige koeien. Plezier gegarandeerd! Blijf er wel altijd bij en houd overzicht, zodat er niks mis kan gaan.

Knutselen

Op een regenachtige, koude dag, is het ontzettend gezellig om met je kind aan tafel te gaan zitten en te knutselen. Dat kan van alles zijn. Wel op het niveau van je kind natuurlijk. Al is het maar kleuren met vetkrijtjes of experimenteren met lijm en glitter. Bij de Action heb je heel veel knutsel- en kleur spullen, voor weinig geld. Zo heb je altijd wel weer iets nieuws te doen en vind je voor weinig centen uit wat je kind leuk vindt! Een glaasje sap en een koekje erbij en knutselen maar. Je kunt ook gewoon wat materialen neerleggen en kijken wat ze zelf fabriceren. Op die manier gebruiken ze meer hun eigen fantasie en stimuleer je je kind om vindingrijk bezig te zijn!

Natuurlijk is het heel erg rijk om er op uit te gaan en van alles te beleven, daar is ook niks mis mee! Maar ook de simpele, kleine dingen kunnen zo waardevol en leuk zijn! Heeft jouw kleintje deze dingen al eens gedaan?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close