TOP
Feest Kids Kids uitjes

Budget kinderfeestjes: er op uit!

Oh, wat is het moeilijk om elk jaar voor je kind(eren) weer iets nieuws te verzinnen. Een kinderfeestje: wat ga je doen? Hoeveel geld geef je uit? Voor alle mama’s die geen inspiratie meer hebben, is hier een lijstje met ideeën. En het leukste ervan? Makkelijk, reuze leuk en allemaal geschikt voor mama’s met een budget. Lees je mee?

De kinderboerderij

Iets wat altijd aantrekkelijk is en blijft voor kinderen: dieren. Hoe klein of groot ze ook zijn; dieren vervelen nooit. Ze zijn zacht, knuffelbaar, interessant om naar te kijken en vaak ook erg grappig! Wat is er dan leuker dan met je vriendjes tussen de beestjes te lopen? Kippen voeren, ezels nadoen, konijntjes aaien, gieren en brullen om de geitjes. Meestal zijn kinderboerderijen gratis te betreden en is er ook gelegenheid om te zitten en uit te rusten. Ideaal voor de mama’s dus! En als je wat langer wil blijven en er iets te eten nodig is… Thuis pannenkoeken bakken of broodjes smeren en meenemen is goedkoop en altijd leuk! En voor een leuke en lekkere traktatie tussendoor, vindt je hier hele creatieve tips! Wil je de kids uitgebreid kennis laten maken met het boerenleven? Er zijn boeren die het geen probleem vinden om je rond te leiden over hun boerderij. En wie weet zijn er wel leuke activiteiten te doen!

De pluktuin

Door Nederland verspreid zijn er verschillende pluktuinen waar je met de kinderen terecht kunt voor een middagje smikkelen. De prijzen van pluktuinen zijn relatief laag en je krijgt er veel voor terug! Je mag bloemen plukken, fruit plukken en uiteraard ook opeten! In het arrangement zit ook een glaasje sap met wat lekkers. Dwaal heerlijk rond met de kids en pluk zoveel je lust. Stel je eigen bosje bloemen samen om mee te nemen naar huis. Hou de deugnieten wel in de gaten, zodat er niet per ongeluk iets kapot gaat. Bij een pluktuin heb je dus een leuk, actief uitje en het is ook nog eens gezond!

De binnenspeeltuin

Krijspaleis noemen sommige moeders het ook wel voor de grap. In een binnenspeeltuin is er geen reden om je te vervelen! Lekker je oude kloffie aan en gaan. Klimmen, klauteren, glijden, rennen en over obstakels springen. Dikke schik in het ballenbad, kortom: genoeg te doen. Voor de mama’s zijn er genoeg tafels om aan te schuiven en op het gemak naar de spelende kinderen te kijken. Vaak is er ook Wi-Fi. Super handig dus. Voor een hapje, drankje, snack of taart wordt ook gezorgd. Daar betaal je natuurlijk wel voor, bovenop de (kleine) entree prijs. Wil je zelf rust maar moeten de kinderen een onvergetelijk feestje hebben? Dan is dit de keuze voor jou!

De speeltuin

Ah ja. Lekker ouderwets: de speeltuin! Er zijn zoveel speeltuinen in Nederland, groot en klein! Vooral voor nog wat kleinere kinderen is de speeltuin een super leuke keuze. Het blijft leuk. De schommel, wip, glijbaan… Mama kan ondertussen één van de picknicktafels dekken met bekertjes en bordjes. Eten meenemen in een koelbox: ideaal! En wat is er leuker dan iets lekkers tussendoor? Hier vindt je een heel leuk en makkelijk snack idee! Een leuke actieve middag en zonder een cent entreegeld te betalen! En die broodjes of pannenkoeken die je van thuis meeneemt…nou, daar ben je ook niet veel aan kwijt!

Het is heel erg leuk om een actief feestje voor de kinderen te organiseren. Ze kunnen met de bovengenoemde opties hun energie kwijt en mama kan ze aan het eind van de dag uitgeput en nog vol van de dag thuis brengen. Echt een aanrader dus!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close