TOP
Campinglife hot or not! Ik heb alle plussen en minnen eens op een (hilarisch) rijtje gezet!
Thuis / Lifestyle

Campinglife: hot or not?!

Wij komen net terug van een weekje camping en we hebben genoten. Nou ja, van een heleboel wel maar van een aantal dingen ook echt niet. De meningen van veel Nederlanders zijn er over verdeeld. Campinglife hot or not! Ik heb alle plussen en minnen eens op een (hilarisch) rijtje gezet!

Campinglife HOT!

Laten we eerst maar eens met het positieve beginnen aan de camping:

1) Er heerst een motto (ja, dat is echt zo) en dat is: ‘Niets moet, alles mag’. Je mag het zelf zo breed inzetten als je wilt. Van heerlijk lang uitslapen en met je slaperige hoofd pas rond 12 uur om het hoekje van je tent kijken tot lekker lang tot diep in de avond / nacht spelletjes doen of een boek lezen. De vele huishoudelijke klusjes zijn thuis en die paar hier (afwassen) die laat je de kids doen ;)!

2) Je kids vermaken zich zelf! Het is echt waar, niet dat eeuwige gezeur van thuis dat ze zich vervelen of niemand hebben om te spelen. Meestal zijn er vriendjes, speeltoestellen en andere leuke uitdagingen genoeg om ze bezig te houden. Jippie voor mama! Je zit er bij en kijkt er na: HEERLIJK!

3) Je bent de hele dag buiten in de natuur. Vanaf het ochtendgloren tot aan de nacht mag vallen kun je genieten van frisse lucht, mooi natuur en vogels die vrolijk om je heen kwetteren.

4) Fashion: who cares!! Ook zo heerlijk aan de camping: het maakt geen drol uit wat je aan hebt. Iedereen heeft comfortabele hobbezakken of jurkjes aan en niemand die je daar raar op aan kijkt! Zelfs als je ’s ochtends vroeg met je onsie of pyjama en je geweldige slaaphoofd / kapsel naar de wc loopt zijn er meerdere die er zo bij lopen en je vrolijk goedemorgen wensen!

campinglife hot, fashion who cares

5) Iedereen is aardig, groet en maakt een praatje. Bij de afwas, de wc’s, douches of op het pad of je veldje. Je hebt altijd wel aanspraak. Het is zo gezellig om samen even te kletsen over wat er te doen is op de camping, waar je het beste heen kan voor dit of dat of gewoon een praatje over je tent / caravan of de camping zelf te maken.

Campinglife NOT!

Aan elk voordeel zit een nadeel. Dus dit zijn ze:

1)Je moet je camping ‘huisje’nog wel ff opzetten om er in te kunnen wonen. Tja, bij menige kan dat enige deuken in de relatie oplopen, maar oefenen, oefenen en oefenen. Dat helpt tegen de echtscheidingen :)

Campinglife hot or not

2) Daar gaat mijn eet discipline! Ja, het is niet te houden, te stoppen, alle remmen gaan los. De BBQ gaat elke dag aan, tussendoor zijn er heerlijke snacks en die wijn ooooo die is niet aan te slepen. De hele dag door ben ik aan het eten, eten en nog eens eten. En oja, drinken gaat ook zeker niet met mate. Dus na de vakantie moet ik weer standaard terug in het gareel en is een klein dieetje vaak geen overbodige luxe pffffff.

Camping doodles , windowdrawing, krijfstif, raamtekening, BBQ Time

3) De douche hokjes blues.  Ja, die heb ik want ik vergeet altijd wat mee te nemen. Sta je daar helemaal naakt in je douchehoekje ben je de handdoek of doucheslippers, of douchegel vergeten. Kun je weer terug grrrrrr. Maar er is meer! Soms zijn de hokjes zo krap dat je er net in past, een hele opgave dus om met mijn smetvrees zo weinig mogelijk aan te raken. Wacht, er is nog meer! Douches met sensor zijn ook zo verschrikkelijk! Sta je daar helemaal ingesopt, gaat dat ding uit. Vind dan nog maar eens die sensor met je ogen dicht…… en ach je nog het allerlaatste (dan hou ik op): dat gebalanceer op je ene voet om je broek zonder dat hij op de grond valt aan te trekken (en daarbij nat van de vloer wordt). Need I say more….

Campinglife hot or not! Ik heb alle plussen en minnen eens op een (hilarisch) rijtje gezet!

De scheten parade gaat vooraf aan een uiterst secuur behangen toilet van wc papier zodat je lekker schoon kan zitten.

4) De scheten parade. Dat is geen grap. Ga maar eens ‘je behoefte doen’ in de wc ruimte, waar er tig op een rij in een hokje zijn gemaakt. Dan hoor je het van zelf. De meest bizarre geluiden (en geuren) komen tot je. Echt hilarisch om eens op te letten en dan ook nog eens te kijken wie er uit dat hokje komt. Zo ontdek wellicht zomaar dat de buurman naast je zat en bizarre geluiden kan maken!

5) De gigantisch was en het schoonmaken van je caravan na afloop! Doordat je dus heerlijk vakantie hebt gevierd, heb je dus de boel, doe boel gelaten. Daar kom je dus later wel achter. Een wasmarathon is het gevolg na de vakantie. En heb je een caravan: dan mag je die op de koop toe ook even lekker door soppen. Meteen ‘werk aan de winkel’ dus na die vakantie.

campinglife hot or not

Onze mega berg was en dit was maar van een weekje……

Wat je er ook van vindt: het is altijd weer heerlijk om thuis te komen!

Natuurlijk zijn er nog zat aanvullingen. Dus leef je hieronder zeker uit!!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

2 COMMENTS
  • Leonie van Mil
    8 jaar ago

    Ik hou van de camping. Maar ik hou niet zo van die mega campings waar het ons kent ons is. Ik ben meer van de trekkerscampings. De hele dag lekker buiten hou ik van en inderdaad: die WC’s… verschrikkelijk

  • Nicole
    8 jaar ago

    Ik hou van campinglife!!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close