TOP
Goed doel

Collecteren.

Begin dit jaar werd ik gevraagd of ik mee wilde collecteren voor het Rode Kruis. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Waarom ook niet! Voor die ene keer per jaar jezelf inzetten voor een goed doel, wat mij maar 2 uurtje kost en waarmee ik anderen blij kan maken. Dat leek me win-win, dus ik schreef me in.

Vandaag was het zover: met bus, badge en mijn kleine charmeur in de kielzog gingen we op pad.
Voordat we vertrokken was er nog kleine paniek: ons ventje had mijn rode kruis legitimatie badge in de bus proberen te proppen, zucht…… Gelukkig was manlief de reddende engel, voor zowel de bus, mijn badge en ons ventje ;). We konden op pad.

 

Ons ventje was enthousiast, ik ook, dus we waren een gezellig stel dat met een brede glimlach de eerste paar deuren tegemoet gingen. Het ging goed maar na 8 deuren was de kleine charmeur al niet meer geïnteresseerd. ‘Hoeveel deuren nog mamaaaaaa……’ ik gaf aan dat het er toch nog wel heel veel zouden zijn ‘dan wil ik graag terug naar papa’ en mocht ik alleen verder. Dus eerst het ventje naar huis brengen (gelukkig mocht ik in de buurt collecteren) en weer snel terug naar waar ik gebleven was.Als ik eerlijk moet zijn heb ik, tijdens de collecte, mijn ogen uitgekeken en mijn neus heeft geuren geroken uit vele landen. Tja, dat krijg je als je op ‘prime-time’ collectetijd gaat collecteren. Rond de klok van 6 uur worden in Nederland de kookgeurtjes op straat geblazen en soms zelfs recht in je gezicht. Dat krijg je met zo’n afzuiger bij de voordeur: een warm, geurig welkom (JAK). Het was niet allemaal masterchef kwaliteit helaas, maar goed, je ging voor het goede doel!

Het is uniek om een kleine blik te krijgen van iemand zijn huis. Het begint bij de bel en de voordeur (sommige worden totaal niet onderhouden, wil je eigenlijk helemaal niet aanraken vanwege de viezigheden, maar sommige zijn ook echt artistiek). Als er open wordt gedaan (en soms zag je gewoon dat mensen thuis waren en niet open deden pfff) krijg je een kleine sneak-piek in de hal. Zoveel mensen, zoveel stijlen maar ook zoveel gezichten. Zo kijk je toch eens anders naar je eigen hal. Toch maar eens opruimen morgen en de voordeur en bel maar eens wat beter poetsen.

Wat ik ook leuk vond waren de naambordjes op de huizen. Dan heb je meteen een naam bij een gezicht. Zoveel verschillende en ook leuke namen. Het is een inspiratiebron voor zwangeren die op zoek zijn voor een naam voor het kindje. Ga collecteren, dan kom je er genoeg tegen.

En een glimlach geeft een glimlach!! Wat heerlijk is het om die terug te mogen ontvangen. Een beetje beleefdheid en aardigheid doet wonderen en mijn bus werd voller en voller. Na 2 uur was ik klaar. Mijn glimlach deed al een beetje pijn, mijn arm was lam van de zware bus (leek het net alsof ik nog gesport had ook ;)  ) dus het voelde alsof ik goede zaken had gedaan!

 

Volgend jaar dus gewoon weer!
♥ A little magic can take you a long way, have a wonderful day ♥

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close