TOP
Confetti in bed, boekrecensie.
Confetti in bed, boekrecensie.
Confetti in bed, boekrecensie.
Romans

Confetti in bed, boekrecensie.

Zin in een hilarisch boek waar je af en toe het schaamrood van op je kaken hebt staan maar ook helemaal dubbel kan liggen van het lachen? Lees dan ‘Confetti in bed’ van schrijfster Holly Mcqueen. Ik geef je een klein inzicht in het verhaal, wat ik er zelf van vond en of het een aanrader is om te lezen.  

Het verhaal: Isabelle Bookbinder, de hoofdrolspeelster, is een jonge meid die weet wat ze wil: weddingplanner worden en wel de beste. Ze geeft haar carrière op om als assistent weddingplanner te starten en daarmee de kneepjes in het vak te leren om de beste te worden. Dat pakt alleen niet zo heel goed uit. Wanneer ze per ongeluk een paar bruiden kwijtraakt en hierdoor haar baan verliest, stort Isabel zich opgewekt en vastberaden op de lancering van haar eigen bedrijfje. Met een popster en een miljonair als haar eerste klanten zien de zaken er rooskleurig uit en kan ze helemaal los gaan met haar zelf bedachte formule: het bruidsmanagement.  Helaas gaat er bij Isabel meestal niets helemaal volgens plan en dreigt niet alleen haar nieuwe bedrijfje ten gronde te gaan maar ook haar eigen liefdesleven. Had ze nou toch maar beter naar haar moeder geluisterd.

Wat vond ik er van: In 1 woord: genoten! Met veel plezier heb ik elke bladzijde doorgelezen, vanwege de makkelijke schrijfstijl. De personages worden niet uitgediept maar dat is ook helemaal niet nodig. Het verhaal ontwikkeld zich voldoende om je lekker door te laten lezen. Isabelle haar acties zijn soms iets te ondoordacht en naïef waardoor ze de meest ongemakkelijke scenes beleefd. Het is zo beeldend omschreven dat je daardoor medelijden met Isabelle voelt en haar het liefst uit de situatie wilt redden. Waar ik enorm om gelachen heb waren de mails en brieven die Isabelle (in gedachten) aan klanten / vrienden schrijft, nadat zich een ‘bepaalde’ gebeurtenis heeft voorgedaan die niet helemaal had uitgepakt zoals ze had gewild. Dat vond ik echt een meerwaarde aan het boek!

 

Aanrader: Zeker! Een heerlijk ‘feel good’ boek om even de rest van de dag te vergeten en heerlijk te kunnen lachen!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

Close