TOP
Consumptiemunten op je bruiloft
Bruiloft

Consumptiemunten op je bruiloft

Er komen veel kosten kijken bij jouw grote dag. Veel mensen kiezen er dan ook voor om geen open bar te houden, maar om alle gasten van een aantal consumptiemunten te voorzien. Zo trakteer jij al je gasten op één of meerdere drankjes en weet je precies met welke kosten je rekening moet houden. Je kunt zelf leuke consumptiemunten laten drukken die helemaal aansluiten bij het thema van jouw bruiloft.

Gepersonaliseerde consumptiemunten

Zo heb je onder meer de keuze uit consumptiemunten van gerecycled plastic, metaal en hout. Voorzie de munten van je eigen tekst, zoals jullie namen en de trouwdatum, of een logo dat jullie speciaal voor de grote dag hebben ontworpen. Consumptiemunten zijn al jaar en dag veelgebruikt door organisatoren van evenementen en festivals. Betalen met een muntje gaat namelijk zeer snel en probleemloos. Eventueel kan je ook kiezen voor het gebruik van consumptiebonnen.

Gepersonaliseerde consumptiemunten

Psychologische afstand bij betalen

Je gasten rekenen gemakkelijk af voor de inbegrepen drankjes. Voor de locatie waar je jouw feest viert of waar je trouwt is het een stuk eenvoudiger om achteraf de rekening op te maken en dit kan zelfs al vooraf. Heb je gasten die meer willen drinken of die een duurder drankje willen hebben? Dan kunnen ze meerdere muntjes uitgeven aan een enkel drankje of deze even los afrekenen. Door met een muntje te betalen, is de psychologische afstand die mensen ervaren tot geld een stuk groter dan bij contant geld of pinnen. Een biertje voor 1 munt voelt een stuk minder duur dan bijvoorbeeld €3,75 voor een pilsje. Je kunt er dus ook voor kiezen om gasten een aantal muntjes bij te laten kopen, zodat ze niet aan de bar pas afrekenen.

Zijn er na afloop van het feest nog ongebruikte muntjes? Spreek dan met de horecagelegenheid af dat het mogelijk is om de muntjes in te wisselen zodat je je geld terug krijgt.

Bijdrage vragen voor de bruiloft

Als je kiest voor een open bar, koop je de drankjes vooraf af en kunnen je gasten bestellen op rekening. Deze rekening kan echter wel zeer hoog oplopen. Een andere optie is om de kosten van drank op nacalculatie te bepalen. Je betaalt dan voor de daadwerkelijk gedronken drankjes en weet pas achteraf wat je kwijt bent. Met consumptiemunten, betalen de gasten die meer willen drinken dan het aantal consumpties dat jullie aanbieden zelf wat bij. Niet ieder bruidspaar vindt dit echter even gastvrij overkomen. Wil jij je gasten liever niet direct mee laten betalen aan hun eigen drankjes? Dan kan je een bijdrage vragen door als cadeautip een envelopje op de uitnodiging te zetten. Ook kan je ervoor kiezen om goedkoper te trouwen of om minder mensen uit te nodigen op je bruiloft als je wilt besparen op de kosten van je trouwerij.

«

»

Close