TOP
Corona Hobby

Corona dingen: deze mag je niet vergeten!

We hebben het afgelopen jaar geleerd dat we soms genoegen moeten nemen met minder. Veel minder. En dat ging niet zonder slag of stoot. Het ging gepaard met verdriet, eenzaamheid en stress. Het grootste deel van onze dagen zaten we thuis. De kinderen worstelend met Zoom en hun huiswerk, de online lessen. De volwassenen probeerden hun kantoorwerk te combineren met de zorg voor de kinderen en het huishouden. Opeens nam iedereen teveel hooi op de vork. Naar de dierentuin, de indoor speeltuin of het pretpark was geen optie, dus we zaten met onze torenhoge stress en spanning opgesloten. Toch leerden we ook andere manieren kennen, om juist te ontspannen en er toch even uit te zijn met de kinderen. We pakten nieuwe hobby’s op en verzonnen manieren om gezellig samen bezig te zijn. Om andere mensen op te vrolijken en een hart onder de riem te steken. En ook al gaat Nederland nu langzaam weer open en kunnen we binnenkort weer op vakantie, mogen we deze hobby’s niet vergeten!

Happy stones

Wat een leuke was dit! Samen aan tafel met een lading platte keien om te versieren. Hele schilderijen maakten we op deze stenen. En om andere mensen er ook van te laten genieten, verstopten we ze in het bos of in parken en speeltuinen. De eerlijke vinder mag de steen houden of zelf weer ergens verstoppen, om zo de ketting van blije vinders te verlengen. Zeg nu zelf: dit moeten we toch volhouden? Iedereen vindt het toch leuk om iets moois en leuks te vinden, met de gedachte dat iemand hen daar blij mee wilde maken? Neem het mee naar huis en geniet er dagelijks van of zorg dat er meer mensen met jou kunnen glimlachen bij het vinden van een Happy Stone! 

Liefde voor de ouderen

Tijdens dit corona tijdperk hebben we elkaar verrast met pakketjes, brieven en kaarten. We lieten doosjes taart bezorgen, bloemen en self care producten. We gingen langs bij de ouderen in de gemeenschap (anderhalve meter natuurlijk) en brachten hen een zelfgemaakt pakketje met koekjes en een flesje wijn of sap. We bleven op afstand even kletsen en zorgden ervoor dat de eenzamen onder ons ook iemand hadden om tegen te praten. Dit is voor velen zo’n mooi iets geweest! Zullen we dit blijven doen? Voor elkaar zorgen? Naar elkaar vragen? Zoom gesprekken regelen met mensen die wel wat naastenliefde kunnen gebruiken?

Creativiteit

We werden het afgelopen jaar creatief op alle vlakken. In hobbies, manieren om voor elkaar te zorgen, maar ook creatief in het vinden van corona proof uitjes en dates! Want ja, de liefde gaat gewoon door! Zo hadden we dates op afstand met behulp van Zoom, maar besloten sommigen ook dat een date mogelijk was, als er genoeg afstand was. Ieder op het dak van hun eigen appartementencomplex bijvoorbeeld. Of in een een plastic bubbel, zodat er geen aanraking of besmetting mogelijk was. En dan toch bij elkaar zijn. We haalden eten af en hielden de dates thuis. Een filmpje aan en met je partner op de bank, genietend van tapas of sushi. En ook al zijn we blij dat we weer samen een drankje kunnen doen op het terras, toch waren dit knusse manieren om samen te zijn. Zullen we die er een beetje inhouden?

Welke corona gewoonten wil jij niet kwijt?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close