TOP
Corona pluspunten
Hobby

Corona pluspunten

Het is absoluut niet leuk, daar zijn we het allemaal over eens. Niemand is blij dat we niet meer mogen shoppen, terrasjes pakken of ontbijten bij Hema. Niemand wordt vrolijk van de regel dat we om negen uur in huis moeten zijn om een boete te voorkomen. Maar heel eerlijk? Er zitten wel een paar voordelen aan deze Corona periode. En die zetten we even voor je op een lijstje.

Mama’s en baby’s

Uit onderzoek is gebleken (nou ja, de kraamverzorgsters zeggen het) dat er door de rust veel minder miskramen, vroeggeboren kindjes en gestreste moeders zijn geweest het afgelopen jaar. Gewoon omdat men minder moest, er minder verplichtingen waren, zwangere vrouwen konden (net als anderen natuurlijk) nergens heen en hadden daarom meer rust. Dat zorgde voor blijere moeders én baby’s!
Natuurlijk is het niet leuk om weinig of geen kraambezoek te krijgen, maar het zorgde wel voor een veel meer ontspannen situatie voor moeder en kind. En zeg nu zelf: het is toch heel veel waard om in alle rust met je kindje te beginnen aan een nieuw avontuur?

Rust, rust en rust

Nu we niet meer overal terecht kunnen en niet meer altijd kunnen doen wat we willen, komen we er pas achter hoe druk we eigenlijk altijd zijn. In het begin van de lockdown vorig jaar, dacht iedereen nog: hoe ga ik nu de tijd doorkomen? Ik ga me stierlijk vervelen! Hoe ga ik dit ooit overleven? Maar uiteindelijk hebben we, nu we meer thuis zijn, veel meer rust in ons lijf en hebben we tijd om een hobby op te pakken, te klussen of gewoon eens wat meer tijd met het gezin door te brengen. Hopelijk houden we dat er een beetje in wanneer alle maatregelen waar van tafel worden geveegd!

Creatief bezig

Creatief bezig

Helemaal met de avondklok nu, worden mensen creatiever om alle tijd die ze hebben (buiten en binnen) goed te benutten. Dat betekent dat mensen vaker naar buiten gaan om een rondje te lopen, hardlopen, fietsen of gewoon eens genieten in een park of speeltuin. Maar ook binnenshuis wordt de creativiteit opgeschroefd. Mensen beginnen als kleine ZZP’ers en starten een webshop vanuit huis! Moet je maar eens kijken hoeveel online shops er zijn met babykleertjes, bijtringen, speentjes, knuffels en haaraccessoires!
En wat dacht je van creativiteit in de keuken? Men neemt veel vaker de tijd om uitgebreid te koken en we zijn veel bewuster met onze voeding (en beweging) bezig! Hoe tof is dat! Misschien hebben we dat nu zo goed in ons systeem zitten, dat we het straks blijven voortzetten wanneer alles weer terug is naar het normaal.

Vriendschappen

Ook zien we in deze tijd juist wie onze echte vrienden zijn. Degenen die we echt niet kunnen missen, daar houden we contact mee. We zoeken naar allerlei manieren om toch met onze vrienden te kunnen bijkletsen. En ja, dan doen we dat gewoon via Zoom, onder het genot van een wijntje of een kop koffie. Online met elkaar een spel spelen en raambezoekjes plannen. Laten we dat vooral volhouden: op een goede manier contacten onderhouden, zonder risico op besmetting. Want echt: je hebt het nodig. Het is super gezond voor je mentale welzijn!

Hoe ervaar jij Corona en de daarbij horende maatregelen? Zie jij de pluspunten ook of is de rek er bij jou nu wel uit?

«

»

Close