TOP
DIY

Creatief met klei: 5 voorbeelden

Klei is naast een perfecte bezigheid voor kinderen, ook een goede oefening voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Creatief met klei bezig zijn is een leuke activiteit voor binnen met een eeuwig resultaat: je kunt alles kleien wat je wilt én je kunt het bewaren! Wij delen graag een paar voorbeelden hoe je creatief met klei kunt zijn en wat je er mee kunt maken!

Kommetje kleien van een hand

creatief met klei

Hoe leuk is deze DIY? Je kneedt de klei tot het lekker soepel is. Vervolgens rol je de klei uit, dat kan met een deegroller, lege fles of elk ander langwerpig en rond voorwerp dat je in huis hebt. Trek de hand van je kindje om en snij uit met een mes. Even laten drogen in een kommetje om de vorm na te bootsen en daarna kun je aan de slag met schilderen! Check van te voren wel even of je klei alleen maar aan de lucht hoeft te drogen of dat je de klei ook nog even moet afbakken.

(bron afbeelding)

Potloodstandaard kleien in de vorm van een egel

creatief met klei

Met de herfst in het vooruitzicht (jammer maar helaas!) is het kleien van deze egel een leuk handigheidje voor potloden. Kneed een bal tot een ei-vorm en maak het snuitje wat spitser. Vervolgens neem je een potlood en deze steek je in de rug van egel. Doe dit op verschillende plekken en draai het potlood een beetje rond, zodat er genoeg ruimte is voor verschillende formaten potlood. Laat het egeltje drogen of bak het af (afhankelijk van de klei) en ook dit figuurtje kun je schilderen. Succes gegarandeerd en geen slingerende potloden meer in huis!

(bron afbeelding)

Je eigen medaille kleien

Is jouw kind een sportfanaat? Maak je eigen medaille van klei! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een mooi lint, klei en verf. Kneed een mooie cirkel, deze kun je uitdrukken met bijvoorbeeld een glas. Zorg er wel voor dat je aan de cirkel een randje overhoudt of uitsteekt waar je uiteindelijk het lint doorheen kunt rijgen. Maak met een mesje een mooi patroon in de cirkel en je bent klaar! Na het drogen of bakken nog even schilderen in natuurlijk de kleur goud en je hebt een eigen medaille gemaakt! Ook een leuk idee voor kinderfeestjes!

(bron afbeelding)

Het alfabet kleien

creatief met klei

Niet iedereen vindt leren even leuk of makkelijk. Daarom is het van belang om leren zo speels mogelijk te maken. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door het alfabet te kleien. Dit kan zoals op het voorbeeld, met de letters geschreven in de klei, maar dat kan ook door de letters zelf te kleien. Op deze manier leer je de vorm van de letters kennen, wat helpt bij het herkennen van letters op school of in een boek. Dit kan je natuurlijk ook doen met getallen of leestekens. Noem maar op! Wat dacht je van kleuren? Maak met een naald of iets dergelijks een gaatje in de klei en je kunt er een slinger van maken. Klei je eigen naam of maak een slinger met sommetjes… Succes gegarandeerd!

(bron afbeelding)

Plantenbakje van klei

creatief met klei

Geen groene vingers? Klei dan een plantenbakje! Maak bloemen of planten in gekke vormen of maak bestaande planten zo goed mogelijk na. Deze planten hebben geen verzorging nodig, makkelijker kan niet! Het kommetje zou je zelf ook kunnen maken. Bijvoorbeeld door klei uit te rollen en in een bestaand kommetje te drukken. Even laten drogen en vervolgens afbakken of verder aan de lucht laten drogen. Aarde erin of zelf maken van klei, planten erbij en je bent good to go!

(bron afbeelding)

Op zoek naar nog meer tips? Op onze blog vind je hier hoe je zelf hangers kunt maken van klei. Perfect voor het versieren van een cadeauverpakking! Werk jij wel eens met klei met je kinderen?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close