TOP
DIY

Creatief met vilt

Tijdens regenachtige dagen is het ontzettend leuk om binnen te knutselen. Heb je al eens nagedacht om creatief bezig te zijn met vilt? Vilt biedt verschillende mogelijkheden om jezelf creatief te uiten. Wij delen graag een aantal voorbeelden met je ter inspiratie voor je eigen creatieve creatie te maken met vilt!

Een slinger van vilt

creatief met vilt

Ontzettend leuk om te maken is een slinger van vilt. In het voorbeeld zie je hoe er cactussen zijn gebruikt, maar met deze DIY kun je natuurlijk iedere vorm gebruiken. Super leuk om na het knutselen op te hangen in de kinderkamer! Wanneer je de vilten figuurtjes dubbel uitknipt uit het vilt, vult met een paar watjes en vervolgens dichtnaait met een touwtje erdoorheen, krijg je een klein 3D-effect. Net iets leuker dan platte figuren!

(bron afbeelding)

Sleutelhangers van vilt

creatief met vilt

Net zo leuk als de slinger: een sleutelhanger! Ook hiervoor geldt: je kunt ieder figuur maken die je leuk vindt. Kijk vooral even op Pinterest naar leuke voorbeelden! Je kunt natuurlijk ook de cactus van de slinger hiervoor gebruiken. Op deze manier raken jullie nooit mee je sleutelbos kwijt want die van jou is prachtig versierd!

(bron afbeelding)

Maskers maken van vilt

creatief met vilt

Gek op verkleden? Dan zijn deze vilt-maskers echt iets voor jullie. Creatief met vilt kan natuurlijk ook als doeleinde hebben om te gebruiken in de verkleedkist. Met deze maskers maak je de belevingswereld van een kind nog groter en zorg je voor meer plezier tijdens het verkleden. Vergeet niet in de hoekjes gaten te maken met een elastiekje of een touwtje om het masker goed op te zetten.

(bron afbeelding)

Wolkje aan de muur

creatief met vilt

Ook zo leuk voor aan de muur: dit wolkje met kwastjes. Super leuk om te maken en de perfecte versiering voor boven het bed in de kinderkamer. De vrolijke kwastjes aan de wolk kun je natuurlijk maken in de kleur die het best bij jullie past. Op deze blog lees je de werkbeschrijving, deze beschrijving is wel in het Engels maar de plaatjes zeggen genoeg voor wanneer je je kinderen zelf aan de slag wilt zetten!

(bron afbeelding)

Mobiel van vilt

creatief met vilt

Deze mobiel is een echte eyecatcher voor in een babykamer. Je kunt de mobiel natuurljk versieren met elk figuur dat jij leuk vindt. Op deze manier maak je de mobiel helemaal in de sfeer van jouw babykamer! Deze mobiel met vrolijke bergen, wolken en boompjes kun je ook bestellen via Etsy wanneer je zelf niet zo handig bent. Op Etsy vind je verder nog veel meer voorbeelden van prachtige mobiels met vilt. Besluit je om toch zelf een mobiel te maken? Zorg dan dat alle items ontzettend goed vast zitten en niet te laag boven de box hangt. Je wilt natuurlijk niet dat grijpgrage kinderhandjes makkelijk bij de mobiel kunnen…

Je eigen etui maken met vilt

creatief met vilt

Knutselen is ook leuk wanneer je het maakt voor een nuttig doeleinde! Dit stappenplan laat je precies zien hoe je zelf een etuitje maakt in de vorm van een dierenkop. Super leuk en heel erg handig in gebruik. Je etui is echt uniek en de kans dat andere kinderen op school dezelfde etui hebben is natuurlijk heel erg klein. Een super leuk project om je een hele regenachtige middag mee zoet te houden! Zorg ervoor dat wanneer je de etui vaak gaat gebruiken, je het zakje goed dichtnaait. Je wilt natuurlijk niet dat je kind binnen de kortste keren met een stukke etui thuiskomt…

(bron afbeelding)

Ben jij wel eens creatief bezig geweest met vilt? Eerder deelden we rondom de feestdagen een andere DIY met vilt. Super leuk om in het najaar er nog eens bij te pakken!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close