TOP
Creëer in je tuin een ware wellness
Tuin

Creëer in je tuin een ware wellness

Kan je ook zo genieten van een dagje in de sauna of een heerlijke wellness in een hotel? Waarom creëer je het dan niet in je eigen huis? Neem een tuinarchitect onder de arm en ontwerp samen jouw wellness in de tuin!

Maak samen een ontwerp

Wil je een strak ontwerp met beton en clean lines? Of houd je eerder van een Finse sfeer met houten sauna en hottub? Bepaal de stijl die je wil en overleg samen met een architect hoe je het wil aanpakken. Onze belangrijkste tips voor je ontwerp lijsten we hier al even op:

  • Vergeet planten niet: denk aan een mooie olijfboom in een mediterrane sfeer of fleurige plantenborders met geraniums of anemonen voor een speelse tuin met veel hout. Planten en wat groen maken van je tuin één geheel en zorgen voor je tuin schaduw, zuurstof en afkoeling.
  • Maak een kleurenschema: wil je vooral hout, groen en aardse tonen combineren? Of ga je voor een moderne grijze toets? Of mag het een vakantiesfeer zijn met blauw, groen en wit? Maak een schema en pas je materialen en planten hieraan aan.
  • Maak een selectie: een lounge, een terras, tuin lounge, zwembad, sauna, infraroodcabine, jacuzzi… Noem maar op. De meesten onder ons hebben jammer genoeg niet zo’n grote tuin om alles toe te voegen, dus je maakt best een keuze. Denk aan een sauna, buitendouche en warme zwemvijver. Of lounge, infraroodcabine, jacuzzi en zwembad. 
  • Let op je materiaal: gebruik duurzaam tropisch hout of hardhout, maar ook natuursteen en lokale materialen.
Maak samen een ontwerp

Kies voor heet water

Een wellness is perfect voor zij die last hebben van een pijnlijke rug of nekpijn. Zet je onder een infrarood lamp of geniet in de sauna van de warme op je huid. Als je kiest voor water in je tuin, neem je dus ook best een verwarmd zwembad of een hete jacuzzi, zeker in ons klimaat. Wist je dat een jacuzzi niet enkel goed is voor pijnlijke gewrichten? Een jacuzzi kan ook je seksleven serieus opkrikken. Een spicy avond in de jacuzzi met wat sextoys die waterproof zijn zoals een fleshlight, zal je niet snel vergeten! Of wat dacht je van een warme en intieme massage na een avondje in de jacuzzi? Jouw wellness dient om te ontspannen dus geniet er dan ook vooral van!

Voorziet heerlijke ligruimtes mét privacy

Plaats je patio niet in het midden van je tuin maar zorg voor intieme hoekjes. Geef je buren geen inkijk zodat je rustig kan rondlopen in je wellness of van elkaar kan genieten in de lounge met privacy. Verwerk dus bomen, kleine lampjes, een parasol of een houten wand. Het is jouw heerlijke wellness tuin, dus hier moet je ook in alle rust en met privacy van kunnen genieten.

«

»

Close