TOP
Creëer variatie in je raamdecoratie met plissé gordijnen
Interieur Wonen

Creëer variatie in je raamdecoratie met plissé gordijnen

Hoewel de meeste mensen van een lichte woning houden wil je soms je raam wat meer bedekken. Er valt een zonnestraal net op je beeldscherm van je computer of tv. Het wordt op een plek net ietsje te warm. Of je wilt juist in dat hoekje even geen inkijk. Maar gordijnen dichttrekken waardoor je hele raam verdwijnt wil je ook weer niet. En luxaflex moet je vaak stoffen.

Denk dan eens aan plisségordijnen. Hiermee kun je behoorlijk variëren wat betreft verduistering, kleur en afmeting waardoor je niet je hele raam hoeft te bedekken.

We hebben wat mogelijkheden en voordelen van plissé gordijnen voor je op een rijtje gezet.

1. Omhoog, omlaag of in het midden

Plissé gordijnen bestaan uit verschillende plooien die je als een accordeon in -en uitklaar kunt trekken. Ze kunnen hierdoor zowel een heel raam als ook alleen een deel ervan bedekken.

Je kunt kiezen voor plissé gordijnen die je als rolgordijn gebruikt, de top-down variant. Deze trek je dus van boven naar beneden. Voor meer variatie kun je ook kiezen voor de top-down/bottom-up versie. Hiermee kun je het gordijn zowel naar boven als beneden trekken en dus de plaatsing van het gordijn zelf bepalen. Handig als je bijvoorbeeld dat mooie stuk glas-in-lood boven in je raam zichtbaar wilt houden!

2. Lichtdoorlatend of juist verduisterend

Wil je alleen maar de extra lichtinval wat afzwakken dan zijn de enkel gelaagde plissé gordijnen geschikt. Kies je voor de dubbel gelaagde, de zogenaamde honinggraat variant, dan verduister je de ruimte veel meer. Deze laatste werkt ook isolerend en is dus op die manier meer energiebesparend dan de enkel gelaagde.

3. Geschikt voor alle ramen

Geschikt voor alle ramen

Of het nou je grote ramen in de woonkamer betreft, een schuin zolderraam of dakraam; overal is wel een geschikt plissé gordijn voor te vinden. Omdat je kunt variëren wat betreft verduistering en plaatsing is er voor ieder raam in iedere ruimte in je huis wel eentje te vinden.

4. Makkelijk in gebruik

Plissé gordijnen zijn licht en makkelijk met een koord te bedienen. Liever geen koord in zicht? Kies dan voor een handgreep. En hangt het gordijn wat hoog dan kun je voor een bedieningsstok erbij kiezen.

5. Gevarieerde raamdecoratie

Tot slot is de variatie aan kleuren, stoffen, bediening, afmetingen en niet te vergeten prijzen dermate groot dat er voor iedereen wel een geschikt plissé gordijn te vinden is. Ze zijn zowel praktisch als sfeer makend, passen prima onder die mooie grote stoffen gordijnen die je niet kwijt wilt en zijn ook veilig voor kinderen en huisdieren (korte koorden of alleen handgrepen). Kortom; als je op zoek bent naar raamdecoratie met meer mogelijkheden dan gordijnen of luxaflex kijk dan eens naar wat plissé gordijnen voor jou ramen kunnen betekenen.

«

»

Close