TOP

Dagelijkse beslommeringen in huize Badschuim (Lifestyle)

Op deze pagina vind je heerlijk, herkenbare momenten uit Huize Badschuim. Denk bijvoorbeeld eens aan van die dagen dat je de kids achter het behang kan plakken, grappige momenten samen of van die echte, typische kinder uitspraken, minder leuke fases waar je kinderen door gaan (kortom waar jij HELEMAAL gek van wordt) maar ook de dagelijkse beslommeringen.

Dus lees, herken, geniet en denk: ‘gelukkig is het overal het zelfde’ ;)!

 

Moeder zijn is nog niet zo makkelijk! Ben jij geduldig, begripvol en doe je alles voor je kids? Of ben je soms een schreeuwlelijk, dictator en word je helemaal gek van ze. Soms iets van allebei! Zo is het om moeder te zijn.

Campinglife hot or not! Ik heb alle plussen en minnen eens op een (hilarisch) rijtje gezet! Denk aan douchehokjes blouse, schetenparade of fashion: who cares!

10 x leren leven met jongens – Poep, scheten, boeren, piemels, blote konten het is en blijft altijd leuk! Als meisje snap ik er niets van, maar tja, ik heb toch een jongens huishouding. Dus lach effe mee wat ik allemaal me maak.

Zeg eens Aaaaa – Onlangs wisselde ik van tandarts en er ging een nieuwe ‘tanden-wereld’ voor mij open. Het is een aardige kerel, die tandarts van me, maar hij doet dingen met me!

Ik weet dat ik het niet moet doen. Dat ik relaxed moet zijn maar SOMS!! Mijn top 10 ergernissen in de auto. Herkenbaar?!

 

Friemel Piemel…. Jongetjes en hun slurfjes, ze kunnen er maar niet van af blijven. Het begint al heel jong en eigenlijk stoppen ze er niet meer mee. Lees hier op welke (te) gekke momenten die friemel piemel in de picture komt.

Eerste jaar basisschool, de DO’s en DONT’s. De overgang van kinderdagverblijf / peuterspeelzaal naar de basischool is enorm, dus ik geef je graag praktische weetjes voor dat eerste jaar op de grote school.

Echt WEL, echt NIET! OOoooo, dat hoor ik de hele dag door, mijn kind weet het beter. Die van jou ook?

 

Kleuterliefde voor de iPad. Ze zijn er niet meer bij weg te slaan. Dan kan je maar beter verantwoordelijke apps erop hebben staan. Dit zijn de leukste.

Kleuter heeft honger!! en wil NU, NU, NU eten en zeker niet op de momenten dat jij het wilt. Herkenbaar?

Oren, Hallo, staan ze aan? Soms doen ze het helemaal niet of willen ze het niet doen. Daar verzonnen wij wat op.

 

Ben jij een meisjesmoeder? Herken jezelf in deze hilarische opsomming!

Of toch een jongensmoeder? Ook hier weer een lachwekkende opsomming van feitjes die je niet kan missen in een jongens huishouding.

Welk type social media moeder ben jij? Durf jij jezelf in deze types te herkennen?

Caravan doop! Lees hier ons allereerste avondtuur met ons sleurhuntje. En als ik bedoel doop, dan bedoel ik ook iets met heel veel water!

Zwemles, ook leuk voor mama?! Jazeker, met deze wacht tips kom jij er wel doorheen!

Kleding discussies. Elke ochtend is er hier een kledingkast discussie. En ja, dat komt ook voor bij jongens.

Peuterlogica: dat is toch het mooiste wat er is! Lees hier wat ons menneke voor logica heeft. Vul jij het aan?

1e schooldag: loslaten en weer doorgaan. Ontzettend moeilijk hoor!! Zo beleefde ik de 1e schooldag.

Stom, stommer, stomst! Mama, ik vond jou stom. Het is een fase, nou ja….

Maar er zijn natuurlijk ook momenten die niet altijd meteen iets met de kids te maken hebben, maar wel met mij (mevrouw Badschuim). Denk aan vrouwenhumor met een knipoog, dagelijkse ‘botsingen’ met andere mensen maar ook GROTE avonturen in buitenland. Die zijn ook heerlijk om even te lezen. Deze kan je hieronder vinden:

Kinderen en afscheid nemen – de dood is een moeilijk begrip voor kids. Wij maakte het mee, maar toch wilde ik er meer over weten. Ik vond hele fijne tips om je kind verder te helpen met rouwverwerking.

‘I confess, I’m an alcoholic’, nou ja, dat zou ik moeten zeggen als ik in Amerika zou wonen, want ik zou daar echt onder de groep van de alcoholisten vallen. Ik vond het even genoeg en ging voor 30 dagen zonder alcohol!

Klaagbrief aan mijn hypotheek verstrekker: Beste meneer of mevrouw de hypotheekverstrekker. Of moet ik zeggen HET, want u voelt niet als een persoon voor mij, maar als een ongevoelig HET. Dit is een klaagbrief aan u gericht.

Goede voornemens, doe jij er aan?! Ik geloof er niet in, maar velen wel. Dus geen ge-bullshit meer met uitstellen en gewoon ff doen ;).

Oooo wat is dat nou! Sinds wanneer heb ik deuken in mijn billen? Langer negeren kan echt niet meer……. Herkenbaar? Niet liegen!

 

Vrouwen BBQ: Waarom mannen toch echt beter kunnen BBQen dan vrouwen! Lees hier mijn reden en een uniek verslagje waarop ik het baseerde.

Ode aan de werkende moeder: We moeten rennen, vliegen, vallen en weer opstaan!! Dus daarom deze ode (misschien wel aan jou).

Sinterklaastijd = stress tijd !! Niet alleen voor de kids, maar ook voor jou als ouder / verzorger. Lees, herken, lach om deze top 10 stress momenten.

 

Vrijheid! Een asielzoekerscentrum in je eigen dorp. Dan is het geen ‘ver-van-mijn-bed-show’ meer, dan is het dichtbij. Moeilijk, onzeker, voor jou en de vluchtelingen, maar hou je grondbeginselen in gedachte: Samen!

Taalvouten: Ik beken, ik ben schuldig!! En wel aan heel taal- en spelVOUTEN!! En toch blog ik!

Autopech in Frankrijk op zwarte zaterdag! Hulp was te regelen maar niet zonder veel onzekerheden en echt op zijn Frans! Lees hier ons autopech avontuur!

 

Screw IT! Ken je dat, van die dagen dat je echt denkt: ‘Heb ik weer….’. Dat je echt even door de grond wil zakken van schaamte, ergernis of dat het helemaal tegen zit. Ik in iedergeval wel! Lach je even mee met mijn dingetjes.

OMDENKEN, HUH? Er zijn van die dagen dat alles irriteert of niet goed is. Die dagen ga ik omdenken!! Doe je mee?

Afscheid nemen is moeilijk, maar het was een mooie dag voor de dood. Wij namen afscheid van onze allerliefst en trouwste golden retriever, mijn meisje Jill.

 

Mag ik ff zeuren!! Over mensen die mijn hond te streng bekritiseren: BAH!

Solliciteren doe je 24/7. Solliciteren is dus hard werken en er komt zoooooveel bij kijken. Lees hier mijn ervaring.

Blije woorden dag. Wat is dat nou weer in godsnaam: een blije woordendag. Nou, heel simpel. Het zijn woorden waar ik blij van werd.

Close