TOP
Dagje dino’s kijken
Dagje dino’s kijken
Dagje dino’s kijken
Kids uitjes

Dagje dino’s kijken

Is jouw kind gek van dino’s? Dan moet je echt eens een dagje dino’s kijken bij het Oertijdmuseum in Boxtel. Je vind er binnen en buiten het museum levensechte dino’s en heel veel uitleg over de tijd waarin ze leefde. Ondanks de druilerige dag dat wij er waren, hebben wij er veel plezier gehad. Lees hier waarom jij dit zeker ook niet moet missen.

Dagje dino’s kijken, waarom?

Dagje dino s kijken - oertijdmuseum logo I Creatief Lifestyle blog BadschuimHet oertijdmuseum (stichting de Groene Poort) staat midden in de bossen van Boxtel. Van ver af zie je de grote reuzen in het bos al staan en krijg je al een voorproefje wat er allemaal te zien is. Bij het parkeren van je auto sta je al oog in oog met een dino: spannend! Op weg naar de ingang zie je al in welke tijdperken je vandaag avonturen gaat beleven (o.a) het Trias, Jura en Krijt tijdperk.

Binnen dino’s kijken

Dagje dino s kijken - oertijdmuseum I Creatief Lifestyle blog Badschuim

Binnen kun je bewegende en brullende dino’s bekijken en kun je interactief informatie krijgen van veel wat je ziet. Via een route door het gebouw ontdek je echte skeletten en schedels uit de oertijd. Aan de achterzijde is een prachtige, hoge glazen aanbouw gemaakt waarin maar liefst een Brachiosaurus van 23 meter lang en 12 meter hoog staat. Door trappen en loopbruggen kun je die van alle kanten bekijken. Prachtig om te zien en natuurlijk heel interessant zo vanuit de lucht. Via het restaurant kun je naar de oertuin, waar nog meer te beleven is.

Buiten dino’s kijken

Via een gezellig buiten terras met levende kippetjes kun je naar het buiten gedeelte: een mooie aangelegde tuin met heel veel verschillende soorten, bijzondere bomen, struiken en ook heel veel beelden van dino’s. Allemaal netjes voorzien van een bordje met uitgebreide informatie voor de echte dino fans! Naast de tuin is er ook een bos met dino’s! Voordat je het bos binnen stapt kun je eerst even langs de speeltuin of zelf dino botten opgraven! Super spannend natuurlijk.

Wil je er ook heen: kijk dan op de site van het Oertijdmuseum voor actuele openingstijden en prijzen.

Na dit leerzame en leuke dagje dino’s kijken sloten wij het wel op een heel lekkere manier af: we maakte dino koekjes! De dino zelf was vanuit een vormpje makkelijk gemaakt en de dino poten maakte we door middel van een kleine dino met zijn poten in het deeg te drukken. Een erg spannend koekje dus!

Ben je op zoek naar nog meer kids fun: bekijk dan eens deze pagina op mijn blog.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close