TOP
Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans
Kids uitjes

Dagje Legoland Discovery Centre Oberhausen – dagje uit voor echte legofans

Sinds 10 februari is de nieuwe LEGO Batmanfilm in première. Een film waar wij halsreikend naar uit hebben gekeken en enorm van hebben genoten. Het Legoland Discovery Centre in het Duitse Oberhausen haakte op deze Batman rage in door van 10 februari tot 5 maart een Batman event te organiseren. Voor ons de uitgelezen kans om de held van meneertje Badschuim te ontmoeten en als echte Legofan naar dit blokjes walhalla af te reizen. Lees mee wat er allemaal voor echte Lego fans te beleven valt en wat wij er van vonden.

Dagje Legoland Discovery Centre Oberhausen, wat valt er te ontdekken:

Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans

Via de snelweg kom je heel gemakkelijk in Legoland Oberhausen. Het staat duidelijk aangegeven met borden dus je rijdt er gemakkelijk naar toe. Tevens ligt het dicht bij een grote parkeergarage, waar je gratis kan parkeren. Erg fijn! Na een korte wandeling wordt je al vanuit de verte verwelkomt door de Lego giraffe, die pal voor de ingang staat van dit Lego walhalla. Wij waren die dag al om 10.30 uur binnen, waardoor het nog lekker rustig was. Heel erg fijn, want dan kun je in alle rust alles bekijken.

Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans

Legofabriek

Nadat je binnenkomt start je meteen in de Lego fabriek. Een medewerker verteld over ‘de making off’ van de Lego blokjes. Het verhaal is in het Duits maar dat geeft helemaal niet. Door kleine filmpjes her en der in de ruimte en ook de manier waarop het staat gepresenteerd, is het duidelijk genoeg voor de kids. Tevens is het meteen een interactieve ruimte. Met drukken op de knop activeer je de systemen van de fabriek en produceer jij je eigen Lego steen. Dit keer was dat een collecters item van Lego Batman.

Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans

Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans

Mini Lego wereld

Na de fabriek ben je eigenlijk pas echt binnen. Je kan dan verschillende kanten uit. Na de Legofabriek kom je in mini Legoland. Dat is een ruimte waar ze het Ruhrgebied hebben nagebouwd in, je raad het al, Lego blokjes. Ze hebben er een interactieve ruimte van gemaakt waardoor de kinderen worden gestimuleerd om met de omgeving aan de slag te gaan. Zo heb je er een voetbalstadium compleet met tribunes vol met fans, spelers op het veld en je eigen voetbalcompetitie. De velden kun je door knoppen bewegen waardoor je zelf doelpunten kan maken. Je kan tegen elkaar spelen en diegene die de meeste goals in een bepaalde tijd maakt is de winnaar! Om het nog wat spannender te maken wordt deze ruimte om de paar minuten ook donker gemaakt. Hierdoor komen alle lichtjes mooi uit die in de bouwwerken zijn verwerkt, is er zelfs vuurwerk te zien en het geeft dus een spectaculair effect. De kids vonden het erg mooi.

Naast deze ruimte is ook nog in een ander deel van Legoland een mini wereld van Star Wars ingericht. Er zijn diverse scénes uit de films nagebouwd, ook weer helemaal in detail en je weet bijna niet waar je moet kijken. Zo goed uitgewerkt en erg mooi om te zien. Ook deze zijn voorzien van interactieve knoppen om het nog aantrekkelijker te maken om rond te blijven kijken.
Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans

Lego Eetcafé

Voorbij deze mini Lego wereld kom je in de grote ruimte van Legoland. Deze is verdeeld in verschillende zones. Vanuit het café heb je ongeveer overal wel zicht op en dat was voor ons dan ook een strategische plek om te gaan zitten. Vanuit hier konden wij, als ouders, lekker een bakje thee drinken en de kids konden de ruimte ontdekken. Zo was het even fijn om bij te komen. Je kan er allerlei lekkers te eten en drinken kopen maar ook je eigen bammetjes opeten. Ook fijn!

Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans

Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans

Workshop Lego Bouwen

Doordat wij vroeg waren konden wij direct meedoen met de eerste workshop van de dag. Elk uur worden deze gegeven door een medewerker. Er kunnen een beperkt aantal mensen in de workshopruimte, dus het is zaak dat je er snel bij bent. Je mag plaats nemen aan een tafeltje en je krijgt een zakje Lego om mee te gaan bouwen. Stap voor stap krijg je uitleg hoe je het figuurtje in elkaar gaat zetten. Door middel van een groot scherm kun je makkelijk mee kijken en is het voor iedereen vanaf 6 jaar mogelijk om mee te doen. Voor papa en mama is het leuk om mee te doen of vanuit de deuropening mee te kijken. Aan het einde ontvang je ook nog een certificaat van deelname aan de workshop. Cool voor in het plakboek.

Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans

Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans

Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans

Lego blokjes: bouwen maar!

Nu het Lego bouwvirus weer omhoog was gekomen, gingen we meteen door. Naast het café is een grote bouw & test zone gemaakt. Hier kun je Lego auto’s bouwen en ze uittesten op verschillende race banen. Echt te gek. Er staan bakken vol Lego blokjes, wieltjes en andere onderdelen om mee te bouwen en de raarste, leukste en snelste creaties mee te maken. Kijk even mee met deze 2 filmpjes dan krijg je een goede indruk van wat er te beleven valt in deze zone.

Attracties – Koninlijk avontuur, Merlijns toverschool en Ninjago training

In Legoland Discovery Centre Oberhausen kun je meer dan alleen genieten van Lego stenen en het bouwen daarmee. Je kunt er ook Lego plezier beleven. Er zijn twee grote attracties:

  1. Koninklijk avontuur: een ritje met een karretje door het koninkrijk waarbij je allerlei slechterikken met laserpistolen neer mag schieten. Ontzettend leuk natuurlijk, zowel voor jong en oud. Wel een erg geliefde attractie en je moet er dan ook voor in de rij staan. De attractie gaat elk half uur open en dicht. Dus is niet de hele tijd beschikbaar.
  2. Merlijns toverschool: een attractie die lijkt op de ouderwetse spin van de kermis. Alleen nu is deze gebaseerd op tovenarij en kun je door middel van te trappen je bakje hoog in de lucht houden. Ook deze attractie is om het half uur geopend.

Naast de twee grotere attracties is er ook Ninjago training. Wie wil er niet een echte Ninjago zijn. Dat kan dus hier in Legoland. In een kleine ruimte doorloop je een trainingsroute. Deze kan je instellen op drie niveaus met meer of minder laserstralen die je als hindernissen moet ontwijken. Erg populair en super spannend om te doen!

Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans

Eigenlijk is er nog een 4e attractie: een grote klim- en speeltoren. Helaas was deze nog in de maak en konden we daar geen gebruik van maken. Als het af is belooft dit een fijne aanvulling te zijn!

4D Bioscoop

In Legoland kun je ook Lego film avonturen beleven in een 4D bioscoop. Hierin wordt een 3D Lego film afgespeeld met extra effecten. Zo ervaar je tijdens de film wind, water en sneeuw! Echt waar. Dus naast de special effects die je ervaart met je 3D brilletje, voel je dus ook echt wat er in de film gebeurt. Hilarisch natuurlijk als er in eens een waterspuit naar het publiek wordt gericht en je ook echt nat wordt! Meer verklap ik niet, want dit wil je gewoon beleven. Wij zagen een Lego City film, maar de thema’s wisselen nog wel eens. De films worden ook op bepaalde tijdstippen afgespeeld, dus hou dat goed in de gaten. Het staat duidelijk aangeven op bordjes en er hangt een grote klok voor de ingang die aftelt wanneer de deuren open gaan.

Batman event

Van 10 februari tot 5 maart stond Legoland Discovery Centre Oberhausen in het teken van de Lego Batman film. Wanneer je binnen komt dan wordt daar meteen aandacht aan besteed, want je krijgt een Batman masker! In de Lego fabriek krijg je de speciale Lego Batman steen en wat verder in Legoland staan extra Batman props. Zoals een levensechte Batman van Lego steentjes, een Lego Batman film set (waar je ook als Batman geschminkt kon worden) en een Batman draaitoren met daarin de hoofdrolspelers uit de film. Erg leuk om te zien, echter valt het een beetje in het niets bij de rest van Legoland. Er is namelijk zo ontzettend veel om te zien!

Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans

Dagje Legoland Discovery Centre Oberhausen, wat vonden wij er van:

Wij hebben een ontzettend leuke dag gehad. Hieronder vind je de 2 punten die wij heel erg fijn & leuk vonden, onze pluspunten dus:

1 –  Overzichtelijk – Legoland Discovery Centre Oberhausen is niet groot, eerder klein maar fijn! Hierdoor is het goed overzichtelijk. Ik kon meneertje Badschuim en zijn vriendinnetje dus met een gerust hard hun eigen weg laten gaan. Zonder dat ik hen meteen lang kwijt was en op meerdere verdiepingen / ruimten moest gaan zoeken. Erg fijn want hierdoor kun je ook eens zelf rustig ergens zitten en rustig je bakkie thee opdrinken.

2 – Bouwen, bouwen en nog eens bouwen: te gek voor echte Lego Fans en hun ouders. Er is genoeg mogelijkheid om Lego te (her) ontdekken. De workshop is leuk maar de bouw & testzone is echt te gek. Kids kunnen zich daar echt uitleven en een hele tijd vermaken! Heel fijn, want je kan er lekker bij gaan zitten en van je kids genieten.

Entreeprijzen
Tickets voor het Dagje Legoland Discovery Centre Oberhausen zijn verkrijgbaar vanaf € 10,50 per persoon, kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Mensen die van tevoren boeken via de website van Legoland Oberhausen profiteren van aantrekkelijke online kortingen. Dagelijks vanaf 10 uur geopend.

Dit artikel is tot stand gekomen door vrijkaarten voor het Legoland Discovery Centre Oberhausen in ruil voor een review. Meer uitleg hierover kan je hier lezen.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close