TOP
Dagje safari I Creatief Lifestyle blog Badschuim
Dagje safari
Dagje safari
Dagje safari
Kids uitjes

Dagje safari

Een dagje safari in Nederland is helemaal niet onmogelijk. Wij genoten van een echte safaritocht per bus, wandelingen door bossen vol met dieren en tussen door pikte we ook nog eens leuke speeltuinen mee. We beleefde het allemaal in de Beekse Bergen. Lees gauw wat wij ervan vonden en waarom jij ook op safari wilt gaan!

Dagje safari, waarom?

Wie is er nou niet gek op dieren. Wij zijn er gek op! Vooral dieren die je hier niet zomaar op straat tegen komt, die zijn bij ons favoriet. We hebben er boeken vol van en zien ze ook graag op tv. Om deze in het echt te kunnen bekijken moet je wel naar de dierentuin. Maar nog leuker is het als je ze zelf kan ‘ontdekken’ tijdens een safari in het bos. Dat is dus precies wat wij hebben gedaan op het park ‘De Beeks Bergen’. Je waant je in Afrika en reist zo even af naar Kongo. Er is gewoon zoveel te doen, dat je het bijna allemaal niet in 1 dag kan bekijken.

Plattegrond Beekse Bergen., dagje safari

Plattegrond Beekse Bergen.

Dagje safari, onze favorieten

Wandelsafari (favoriet van meneer Badschuim):

De wandelsafari is een kilometerslange route die kronkelt via chimpansees, langs olifanten naar leeuwen en pinguïns. Een echte ontdekkingstocht per voet dus die je geheel op je eigen tempo kan doen. Tussendoor zijn er speeltoestellen om jezelf ook even uit te leven of voor te doen als aap :).

Bus safari (favoriet van mevrouw Badschuim):

Geen zin om te lopen. Stap dan in de vrolijk gestreepte safaribussen. Onderweg kun je van ‘hoog niveau’ alle dieren goed zien. Daarnaast krijg je ook nog eens informatie en leuke uitleg van een ranger. Hij verteld allerlei leuke weetjes over de dieren en laat je dingen zien zoals geweien, vacht en zelfs poep! Je mag het allemaal aanraken haha.

Bos met klimtoestellen (favoriet van mini meneer Badschuim):

Buiten deze favorieten is er natuurlijk nog veel en veel meer te zien. Denk aan de bootsafari (waar wij helaas geen tijd voor hadden), de auto safari (die hebben we gedaan, in de file, maar dat was niet storend), de voederpresentaties (bekijk van te voren het schema zodat je op tijd bent!) en de roofvogelshow (ook die er is maar op beperkte tijdstippen). Aan eten en drinken kom je er niets te kort, maar je kunt natuurlijk ook zelf een lunchpakketje mee nemen.

Wij hadden een heerlijke dag! We kwamen echt tijd te kort en gaan dus binnenkort weer!

Je kunt er vaak met korting heen: bijvoorbeeld met je ANWB kaart!.

Ben jij al een keer geweest? Ik ben benieuwd wat jou favorieten waren.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close