TOP
Dagje spoorwegmuseum I Creatief Lifestyle blog Badschuim
Dagje spoorwegmuseum
Dagje spoorwegmuseum
Dagje spoorwegmuseum
Kids uitjes

Dagje spoorwegmuseum

Wat een gave dag hebben wij gehad! Waar zijn we dan geweest: een dagje spoorwegmuseum! Niet alleen leuk voor jongens, maar ook voor meiden (en natuurlijk ook de rest van de familie). Een verrassend groot en interactief museum met veel verschillende invalshoeken. Lees hier hoe wij het hebben ervaren en waarom jij ook zeker een dagje moet gaan.

Dagje spoorwegmuseum, waarom?

Ons kleine ventje is sinds hij kan lopen en praten al gek op treinen. Dus konden wij niet om een dagje spoorwegmuseum heen. Van te voren hadden we ons niet ingelezen en lieten de dag op ons af komen. Echter hadden we niet verwacht dat we er zelf ook zo veel lol zouden hebben en genoten van het geheel. Het museum is namelijk groots opgezet (in een prachtige wijk van Utrecht) en heeft ontzettend veel leuke mogelijkheden om te bekijken en te beleven:

Dagje spoorwegmuseum plattegrond I Creatief Lifestyle blog Badschuim

Je kunt er natuurlijk heel veel prachtige historische treinen bewonderen. Echter wat mij ontzettend charmeerde was de aankleding van het museum in zijn geheel. Alles was tot in de puntjes bijgehouden en in stijl afgewerkt (zelfs ook de wc’s). Het begon al bij de entree: een prachtig mooi station wat nog geheel in zijn oude glorie mocht pronken. Je stapt meteen binnen in een andere tijd en geniet van alle oude gewoonten (tekst, taal, interieur etc. ) van toen. Niet lelijk en versleten maar prachtig bewaard en je mag het vaak ook aanraken en dus echt beleven. De tijdreis is eigenlijk overal in het museum te vinden. Het is niet voor niets een ontdekkingsreis van 175 jaar spoorweg in Nederland.

Het interactieve deel is ook erg leuk. Wat dacht je van zelf eens de wissels van de sporen bedienen of zelf een trein besturen. Daarnaast kun je overal informatie lezen, horen of zien over 175 jaar spoorweg geschiedenis. Niet opdringerig en ook niet noodzakelijk om alles in het museum te snappen en ontdekken. Buiten de standaard attracties / onderdelen zijn er vaak ook evenementen. Zo zijn er tentoonstellingen maar ook echte thema weken / weekenden zoals van Thomas de trein en Chuggington.

Dagje spoorwegmuseum: onze favorieten

Zoals ik al aangaf: er is ontzettend veel te beleven. Wij hebben ons prima vermaakt. Je bent ongeveer een ochtend of middag volledig in de ban van het museum. Het kan zelfs langer duren als je er uitgebreid gaat lunchen (met eigen eten, dat mag en kan, of in het restaurant). Wij hadden die dag allemaal onze eigen favoriet die we graag delen.

Het droomreizen theater (favoriet van mama, mijzelf). We hebben er allemaal gelachen en genoten. Van het verhaal, maar ook van de aankleding van het theater en het toneel. Wij hebben maar 1 voorstelling gezien, maar de hele dag door zijn er verschillende te bezoeken. Dus je hoeft er niet speciaal op te letten of je er wel eentje kan bezoeken. Dat is erg fijn.

De Vuurproef (favoriet van papa). Een reis van 200 jaar spoorweg geschiedenis die aan het eind een ontzettend leuke verrassig heeft. Je mag namelijk zelf een trein gaan besturen in een trein simulator! Bijna levensecht en te leuk om over te slaan. We wilden graag nog een keertje.

Kindspoor (favoriet van mijn zoontje). Kinderen kunnen zelf een treinreis maken in een kindertrein. Geen volwassenen (behalve dan de machinist) maar alleen plek voor kinderen. Een klein ritje door het park laat de kindergezichtjes stralen!

Op onze dag was het droog, maar ook als het regent kun je er je met je hele familie goed vermaken!

Heb jij als eens een dagje spoorwegmuseum gehad? Laat je me dan weten wat jou favoriet was?!

Meer kids uitjes op mijn blog vind je hier.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close