TOP
Dagje uit beeld en geluid_lees en beleef onze experience met foto verslag
Kids uitjes The-Place-To-Be

Interactief familie dagje uit bij Beeld & geluid in Hilversum

Een interactief dagje uit voor het hele gezin. Ja echt, want we hebben er allemaal ontzettend veel lol gehad. Waar? Bij Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. Een verrassende experience voor jong & oud. Lees hier hoe wij het hebben ervaren en waarom jij ook zeker een dagje moet gaan.

Dagje uit beeld en geluid, waarom?

Beeld en Geluid* is allesbehalve een stoffig archief! Vanaf het moment dat je binnenkomt kom je ogen en oren tekort. Het gebouw alleen al is van zowel de buiten- als de binnenkant het bekijken waard.

dagje uit beeld en geluid

Wanneer je aan de kassa je kaartje hebt gekocht krijg je een ring. Deze ring zorgt ervoor dat jij interactief mee kan doen, dus de gehele experience goed kan beleven maar ook thuis nog eens allemaal na kan zien. Super vet dus! Wel eerst even inloggen en je gegevens erin zetten, want anders werkt het niet! Je mag dan kiezen uit 4 BN’ers die je de rest van de dag de weg wijzen :).

dagje uit beeld en geluid

dagje uit beeld en geluid

Dagje uit beeld en geluid, de experience

Wanneer je binnen bent in het museum kom je in een grote ruimte, voorzien van verschillende hoogte niveau’s. Dit is de experience! Deze is verdeeld in vijftien paviljoens, met allemaal een eigen thema en leuke activiteiten. In de experience ontdek je de wereld van de media en ga je zelf aan de slag.

dagje uit beeld en geluid

Dagje uit beeld en geluid_experience overzicht

Geniet van alle favoriete tv-shows in de Sterrenshow. Je kan er bijvoorbeeld zelf een grootste TV entree maken (door de showdeur en kom op als een echte show-presentator), op de foto gaan met een BN’er, maar ook een screentest doen voor een soap. Heb je altijd al een keer het nieuws willen presenteren, dat kan! Presenteer zelf het nieuws of stel een journaal samen of ontdek hoe het weerbericht er in 1955 uitzag. Best moeilijk hoor, lezen van een autocue! Beleef je jeugd tv programma’s in de 12 jukeboxen! Ti-ta-tovenaar, Theo en Thea en Telekids, je kan ze allemaal terug zien. Maar er zijn ook helden van deze tijd, wat dacht je van Buurman & Buurman. Ook zijn er kostuums en rekwisieten te zien van de helden van toen.

Dan heb ik er nog maar een paar opgenoemd, maar er is nog veel en veel meer. Wil je een sneak peek? Klik dan op sneak preview experience !

Een bezoek aan de Beeld en Geluid experience geeft iedereen de kans om in de mediawereld te stappen en zelf aan de slag te gaan. Kinderen krijgen er geen genoeg van! En voor de ouders is het een heerlijke dag vol nostalgie met al die oude programma’s.

*Wat is Beeld en Geluid nu precies: een van de grootste audiovisuele archieven van Europa. Beeld en Geluid beheert een groeiende collectie van meer dan een miljoen uur aan radio, televisie, film en muziek, meer dan een miljoen foto’s en duizenden objecten uit de mediageschiedenis van Nederland.Beeld en Geluid maakt zijn collectie toegankelijk voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Sinds de opening van de experience, de publieksattractie van Beeld en Geluid, hebben al ruim 1 miljoen mensen een bezoek gebracht aan Beeld en Geluid. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die door zijn opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector.

Dagje uit beeld en geluid, onze favorieten

Zoals ik al aangaf: er is ontzettend veel te beleven. Zoveel dat we echt niet alles hebben gezien en snel weer eens terug moeten gaan. Wij hadden die dag allemaal onze eigen favoriet die we graag delen.

Popstudio (favoriet mini meneertje Badschuim):

dagje uit beeld en geluid

Wat is er leuker dan zelf de regie in handen hebben? Juist, het allemaal zelf mogen doen. In de Popstudio van Beeld en Geluid kun je zelf playbacken en de ster voor de camera zijn. Er liggen verkleedspullen, een echte microfoon en je kan kiezen uit de leukste karaoke hits! Maar je kan ook de regisseur zijn! Je regelt de camera invalshoeken en kunt flitsende licht effecten maken. Jij maakt, samen met de ster, er een super show van! Met je ring kun je alles opnemen en thuis kijk je alles nog eens lekker na.

dagje uit beeld en geluid

Medialounge (favoriet mevrouw Badschuim):

Er zijn 19 Medialounges (plekjes om heerlijk te zitten) waarbij je favoriete tv programma kan bekijken. Er is ruim 40.000 aan materiaal aanwezig!! Aangezien ik echt een ‘beeldbuis-kind’ ben kon ik hier mijn hart ophalen en na een tijd zoeken had ik mijn jeugd favoriet gevonden: Ome Willem. Geniet hierbij even een klein stukje met me mee, RAPPAPAAAAAAA Rakkers!!

Top 2000 Café (favoriet meneer Badschuim):

dagje uit beeld en geluid

Als muziekliefhebber luister je elk jaar naar de top 2000 op radio 2. Wat is er dan leuker om dat top 2000 café eens te bezoeken. Het kan voortaan bij Beeld en Geluid! Ze raden je aan om vooraf te reserveren, want je mag maar een half uurtje naar binnen in een bepaalde tijdsperiode. Zo kunnen er namelijk een heleboel mensen naar binnen. We hadden geluk en kregen een VIP entree van maar liefst 1 heel uur! Dat hebben we ook zeker benut, want het uur vliegt om als er mooie nummers worden gedraaid. Ontzettend leuk om dat bekende top 2000 café eens van binnen te zien, de sfeer te proeven (letterlijk en figuurlijk want je kan er lekker wat drinken) en de DJ’s aan het werk te zien (wij zagen Gijs Staverman).

dagje uit beeld en geluid dagje uit beeld en geluid

Kortom: wij hebben een super leuke dag gehad!

Op zoek naar nog meer leuke kids of familie uitjes, dan kun je dat hier op mijn blog vinden :).

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close