TOP
Thuis / Lifestyle

Date night tijdens Corona

Date night! We mogen niet meer naar een restaurant om knus en romantisch uit eten te gaan met vriend, vriendin, man of vrouw. Het is crisis, de horeca ligt plat. Niet echt iets waar we op zitten te wachten voor de tweede keer dit jaar, maar het is nu eenmaal zo. We hebben maatregelen gekregen om ons aan te houden en daar hoort dit ook bij. Dus we kunnen niet uit eten. Wat kun je dan wel doen om een leuke avond samen te hebben? Hoe kun je het toch nog romantisch en gezellig maken? Want zeg nu zelf: tijd samen heb je gewoon nodig. Bewust een moment tijd voor elkaar. Even geen werk en geen kinderen, geen huishoudelijke taken die je roepen. Dit zijn ze: de leukste ideeën om een leuke avond te hebben!

Voorbereiding

Dit is een belangrijke eerste stap. Bereid je voor! Zorg ervoor dat je zelf ontspannen bent en klaar voor een fijne avond. Als je nog vol zit van alles wat je die dag op je werk hebt meegemaakt, kan die spanning tegenwerken. Laat het bad lekker vollopen en neem een wijntje. Zet muziek aan, zodat je rustig wordt. Neem de tijd om jezelf te verzorgen. Een lekker luchtje, make-up en kleren waar je je goed in voelt. Misschien is die groene jurk wel erg mooi, maar als je je er niet lekker in voelt: lekker laten hangen. Ga liever voor een comfortabel outfit! 

Wat kun je doen?

  1. Bestel eten (dit kan in veel gevallen nog wel bij restaurants) en steek in huis kaarsjes aan. Gordijnen dicht, een filmpje aan of gewoon zachte muziek, zodat je goed kunt praten. Een goed gesprek wordt vaak erg onderschat, maar het doet zo enorm veel voor je relatie! 
  2. Pak een picknickmand in en ga samen aan het water zitten of ergens in een park op een bankje of in het gras. Lekkere broodjes, wat zoetigheid, fruit en een fles wijn: zeker weten dat het een geslaagde date night is!
  3. Boek een hotel! Eén nachtje, gewoon helemaal samen. Als je getrouwd bent, kinderen hebt en een drukke baan vergeet je al gauw momenten samen te plannen. Een hotel is dan ideaal. En in deze tijd van Corona mag dat nog steeds! Breng de kids bij opa en oma en richt je even helemaal op je partner!
  4. Game night! Haal de spelletjes tevoorschijn en gs een avondje ouderwets samen aan tafel zitten met mens-erger-je-niet, Uno, Zeeslag, 30 Seconds en andere spellen. Zorg voor een hapje en een drankje en ga gewoon lekker genieten. Een beetje competitie is hartstikke leuk!
  5. Leg je telefoons eens een avondje aan de kant, laat de televisie uit en geef elkaar eens een heerlijk ontspannende massage. Zo ben je heel intiem bezig en heb je echt alle aandacht voor elkaar. Geen afleidingen, alleen jullie twee, samen met de massageolie! 
  6. Huur fietsen (als je die niet hebt) en pak een fietskaart. Ga samen eens een toeristische route fietsen. Begin vroeg in de avond, zodat je nog wel wat van je omgeving ziet natuurlijk. Onder het fietsen kun je heerlijk praten. En slimme tip: Neem wat te eten en te drinken mee voor tijdens een stop!

Zo, nu je je date night gepland hebt en een idee hebt wat je kunt doen: regel gauw die oppas. Niets is zo vervelend als op het laatste nippertje bedenken dat er niemand is om op de kinderen te passen. Enjoy your date!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close