TOP
De 3 leukste LEGO boeken - Last minute Sint tip!
Boeken

De 4 leukste LEGO boeken – Last minute Sint tip!

Heb jij al je kado’s voor de Sint al in huis? Zo niet, dan heb ik hier nog een leuke last minute Sint tip: de 4 leukste LEGO boeken. Ik stel je voor aan het boek: 365 dingen om te doen met LEGO steentjes, LEGO: dol op mini figuren, LEGO NEXO KNIGHTS – de riddercode: handboek van de vazal en LEGO star wars: bouw je eigen avontuur. Boeken waar je kids zich zeker niet meer mee hoeven vervelen en die de echte LEGO fans toch wel in hun kast moeten hebben.

365 dingen om te doen met LEGO steentjes

De 3 leukste LEGO boeken - Last minute Sint tip!

Persoonlijk had ik gewild dat ik dit boek zelf had verzonnen: wat een top idee! Maar waarom, dat vertel ik je hier. Als je het boek opent dan krijg je meteen de vraag: wat ga je vandaag doen? Een vraag die je niet zelf hoeft te beantwoorden maar dat het boek voor jou gaat doen.

Het boek heeft namelijk een activiteitenkiezer. Door op de knop te drukken geeft die jou een getal tussen de 1 en 365. Het getal wat er bij jou uit komt geeft jou het nummer van de activiteit die het boek voor jou heeft uitgekozen. Een voorbeeld: ik druk op de knop en daaruit rolt het nummer 139. Je zoekt het op in je boek en krijgt de volgende activiteit:

De 3 leukste LEGO boeken - Last minute Sint tip!

Buiten deze zijn er nog 364 meer leuke activiteiten in het boek opgenomen die je met LEGO blokjes kan doen. Een paar voorbeelden:

  • Doe een bouwset op reis: een leuk spelidee met LEGO blokjes voor onderweg in de auto naar bv vakantie of gewoon als fantasie reis op je kamer;
  • Fotografeer een ufo: maak van blokjes je eigen fantasie ufo op een antenne en klik er een leuke foto van.
  • Bouw een totempaal: bouw een stapel eigen bedachte wezens en gezichten voor een indrukwekkende totempaal.

Dit boek bevat voor iedere dag een nieuwe uitdaging: van LEGO projecten die slechts een paar minuten duren en waarbij je maar een handvol stenen nodig hebt tot inspirerende bouwwerken waar je uren mee zoet bent. Het is opgedeeld uit maar liefst 25 verschillende thema’s die je alleen, met zijn tweetjes of met een groep kan doen. Een super leuk boek dus voor de echte LEGO liefhebber.

Het boek ‘365 dingen op te doen met LEGO steentjes’ is uitgegeven door Meis & Maas, te koop voor €24,95,  isbn: 9789030502555 en heeft een leeftijdscategorie 6+.

LEGO: dol op minifiguren

De 3 leukste LEGO boeken - Last minute Sint tip!

Als je LEGO in huis hebt dan heb je niet alleen blokjes maar ook tal van verschillende poppetjes. Je kunt het niet zo gek bedenken of er is een LEGO poppetje van gemaakt. Het boek LEGO: dol op minifiguren staat er ook bomvol mee. Je vind er honderden kleurrijke personages op pagina’s die bomvol staan met feitjes en weetjes. Een voorbeeld:

De 3 leukste LEGO boeken - Last minute Sint tip!

Elke LEGO figuur krijgt zijn eigen mini Stats met daarin bij welke thema het behoort, in welk jaar hij is geboren en wat zijn eerste uitgave was. Daarnaast krijg je een omschrijving wie hij of zij is en allerlei leuke weetjes er omheen. Een boek voor echte LEGO fans dus, waarbij je kennis maakt met meer dan 200 geweldige LEGO minifiguren.

Met de fantastische afbeeldingen en informatieve aantekeningen onthult deze encyclopedie de meest zeldzame minifiguren tot in detail.  Dit is de officiële gids met 35 jaar aan LEGO geschiedenis over de zeldzaamste en meest gewilde minifiguren. Bij de gids ontvang je ook een LEGO poppetje wat verwerkt is in de kaft. Dat geeft het boek een extra leuke en bijzondere uitstraling.

Dus super leuk om voor je eigen LEGO fan te kopen of om kado te geven. Een must voor elke LEGO fan.

Het boek ‘LEGO: dol op minifiguren’ is uitgegeven door Meis & Maas, te koop voor €17,95, isbn: 9789030501565 en heeft een leeftijdscategorie van 5+.

LEGO NEXO KNIGHTS – de riddercode: handboek van de vazal

De 3 leukste LEGO boeken - Last minute Sint tip!

Wil jij weten hoe de NEXO KNIGHTS hun weg vinden door de Ridderacademie? Door de altijd betrouwbare Riddercode natuurlijk! De Riddercode is een oud, heel oud boek. Het is een gids die iedere ridder-in-opleiding sinds jaar en dag ontvangt als hij met zijn opleiding start aan de prestigieuze Ridderacademie in Knighton.

Nu zul je denken: Bah een oud boek met allerlei oude, saaie technieken. Nou, dan heb je dat verkeerd gedacht! In dit boek zijn de laatste technologische ontwikkelingen, toegevoegd door de NEXO KNIGHTS zelf. Het bevat boek gedragscodes, gedetailleerde beschrijvingen van power-ups, de nieuwste wapens, onmisbare informatie over Knighton en nog veel, veel meer! Om een indruk te krijgen is deze voorbeeld bladzijde toegevoegd:

De 3 leukste LEGO boeken - Last minute Sint tip!

Hierop is te zien dat elke bladzijde aan de zijkant is voorzien van aantekeningen van de NEXO KNIGHTS zelf. Opmerkingen met een knipoog die het boek, buiten dat het gewoon cool is, ook nog eens grappig en dus extra leuk om te lezen maakt. Daarnaast staat het ook nog boordevol met tips, puzzels en natuurlijk een klein beetje magie.

Het boek is zo geschreven en gemaakt dat de lezer zich een echt lid voelt van het NEXO KNIGHTS team. Een mooier kado kan je toch niet aan je kind geven?

Het boek ‘LEGO NEXO KNIGHTS’ is uitgegeven door Meis & Maas, je koopt het voor €12,95, isbn 9789030502111 en heeft een leeftijdscategorie van 6+.

LEGO star wars: bouw je eigen avontuur

De 4 leukste LEGO boeken - Last minute Sint tip!

Zou jij een keer mee willen spelen in Star Wars? Dan is dit boek echt iets voor jou. Je kunt er namelijk je eigen LEGO Star Wars verhaal mee bouwen. In het prachtig vorm gegeven boek zitten al de steentjes voor een Y-wing Starfighter model. Je hebt dan meteen al je eerst personage voor je avontuur in het sterrenstelsel. De rest ga je zelf bouwen aan de hand van het boek. Het geeft je namelijk 50 bouwtips en –ideeën waarmee jezelf LEGO Star Wars-modellen kunt bouwen. Het boek is opgebouwd uit 5 hoofdstukken: allemaal locaties uit de Star Wars films. Denk aan de planeet Tatooine, welke de geboorte planeet was van Anakin. Op deze 5 locaties geeft het boek, vaak op een simpel te lezen en grappige manier, veel voorbeelden van modellen die je zelf kan bouwen. Een voorbeeld hiervan:

De 4 leukste LEGO boeken - Last minute Sint tip!

De 4 leukste LEGO boeken - Last minute Sint tip!

Voor de fans van LEGO en Star Wars is dit boek een must have! Beide werelden komen samen.

Het boek LEGO Star Wars: bouw je eigen avontuur is uitgegeven door Meis & Maas, je koopt het voor €24,95, isbn 9789030501572  en heeft een leeftijdscategorie van 6+.

Deze boeken zijn mij toegestuurd ter review maar waren een waar kado om te ontvangen! Met veel plezier deel ik deze dan ook als de 4 leukste LEGO boeken (en ook als last minute Sint tip)! Ben je op zoek naar nog meer LEGO boeken, lees dan ook eens mijn review over de LEGO Ninjago boeken.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close