TOP
Interieur Praktisch Thuis / Lifestyle Wonen

De 8 voordelen van vloerkleden in je interieur

Een vloerkleed is ook het komende seizoen weer erg populair. Je ziet het terug in allerlei woonprogramma’s en interieur magazines. Het aanbod is dan ook heel groot. Er zit altijd wel een geschikt kleed voor je tussen! Naast dat het in verschillende stijlen verkrijgbaar is, heeft een vloerkleed nog een aantal voordelen. Wij zetten ze graag voor je op een rij.

1. Het zorgt voor een knusse sfeer

Stijlvolle vloerkleden geven een ruimte meteen een knusse sfeer. Het geheel oogt een stuk gezelliger en huiselijker. Leg er bijvoorbeeld eentje neer in de woonkamer, de slaapkamer of in de eetkamer. Kies voor een neutrale kleur die goed past bij het interieur of ga juist voor een echte eyecatcher.

2. Je kunt het aanpassen op je interieur

Vloerkleden zijn er in allerlei kleuren, materialen en vormen. Je kunt het dus altijd aanpassen op de stijl van je interieur. Op dit moment zijn de vintage vloerkleden erg geliefd. Dit staat tof bij een industriële woonstijl, maar ook bij een Scandinavisch interieur. Wees niet bang om eens iets nieuws te proberen. Wie weet maakt een opvallend vloerkleed het totaalplaatje helemaal af.

3. Het dempt geluid in de kamer

Een vloerkleed dempt en absorbeert het geluid in de kamer. Het zorgt ervoor dat voetstappen minder hol klinken en dat het echo geluid verdwijnt. Dit is erg fijn als je kinderen hebt die graag rondrennen.

4. Kinderen kunnen er veilig op spelen

Vloerkleden zijn zacht en daarom veilig om op te spelen. Ook kunnen kleine kinderen hier fijner op kruipen dan op een harde houten vloer. Tip: Kies een vloerkleed dat makkelijk schoon te maken is.

5. Het zorgt voor eenheid

Met een kleed kun je losse meubels naar elkaar toe trekken. Je creëert een duidelijke zithoek, een afzonderlijk relaxgedeelte of een gezellig eetgedeelte. Het werkt als een afscheiding tussen verschillende gedeeltes in één ruimte.

6. Het voelt warm aan

Een dik of hoogpolig vloerkleed houdt veel warmte vast. Dit is natuurlijk handig tijdens de koude periode. Daarnaast voelt het een stuk aangenamer om met je voeten op een kleed te stappen in plaats van op een koude betonvloer.

7. Het is een stroeve ondergrond

Vloeren met een modern uiterlijk zijn vaak erg glad. Hierdoor is het risico op uitglijden vrij groot. Dit kun je voorkomen door op verschillende plekken een vloerkleed neer te leggen. Bijvoorbeeld naast je bed of voor de bank in de woonkamer.

8. Je kunt het eenvoudig vervangen

Een vloer kun je niet zomaar verwisselen, maar een vloerkleed is daarentegen heel eenvoudig te vervangen. Het is dus geen ramp als je er over een paar jaar op uitgekeken bent.

 

Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

«

»

Close