TOP
De beste tips om meer privacy in je tuin te creëren
Tuin Wonen

De beste tips om meer privacy in je tuin te creëren

Ben jij iemand die graag veel tijd doorbrengt in eigen tuin? Dan zit je natuurlijk niet te wachten op het feit dat er continu mensen in je tuin kunnen kijken. Dit komt jouw privacy namelijk niet bepaald ten goede. De tuin moet tenslotte een fijne plek zijn om jezelf even terug te kunnen trekken. Hoe je meer privacy in de tuin kunt creëren? Wij zetten de beste tips op een rijtje, dus lees snel verder als je hier benieuwd naar bent.

Plaats een schutting

Een van de beste tips die je kunt uitproberen als je graag meer privacy wilt hebben in de tuin, is het plaatsen van een schutting. Dit kan handig zijn, omdat je er hiermee voor kunt zorgen dat niet zomaar meer allerlei mensen je tuin in kunnen kijken. Een schutting is niet alleen bevorderlijk voor de privacy, ook kun je hier jarenlang plezier van hebben en geeft het een leuke uitstraling aan je tuin. Als je nog geen schutting hebt, is dit dus zeker iets om over na te denken.

Bomen plaatsen

Een andere manier om meer privacy in je tuin te creëren, is door bomen te plaatsen. Vooral hoge bomen zijn hierbij een aanrader, omdat je er hiermee voor zorgt dat de tuin goed beschut is. Als je op zoek bent naar geschikte bomen voor meer privacy, is een leiboom kopen een aanrader. Naast het feit dat je met hoge bomen voor meer privacy zorgt, geeft het natuurlijk ook extra sfeer aan je tuin. Een win-winsituatie!

Een terrasoverkapping plaatsen

Een terrasoverkapping plaatsen

Waar je ook aan kunt denken als je meer privacy in de tuin wilt hebben, is het bouwen van een terrasoverkapping. Dit is wel een investering, waardoor je hier goed over na moet denken. Echter zorgt het er wel voor dat jij jouw privacy kunt behouden in eigen tuin. Met een terrasoverkapping kun je echt je eigen plekje creëren, waar je ongestoord tijd kunt doorbrengen. Met een terrasoverkapping kun je beschut buiten zitten, of het nu mooi of slechter weer is.

Een parasol neerzetten

In de zomermaanden is het een aanrader om een parasol in de tuin te hebben. Niet alleen om even af te kunnen koelen als het enorm warm is, maar ook om ongestoord in de tuin te kunnen genieten. Een parasol is vooral geschikt om kijkers vanaf bovenaf tegen te houden. Het is natuurlijk niet fijn als jij even lekker in de tuin bent, maar iemand anders vanaf het balkon zo jouw tuin in kan kijken. Een parasol kan hiervoor dus een goede oplossing zijn.

Deze vier dingen hierboven zijn in ieder geval het proberen waard als jij wilt voorkomen dat er telkens mensen jouw tuin in kunnen kijken. Het hebben van privacy is belangrijk, dus het is goed om hiervoor te zorgen. Met de tips hierboven kun je hier al een heel eind mee komen, waardoor het zeker slim is om te proberen. Wanneer je meer privacy hebt in eigen tuin, wordt het ook fijner om hier veel tijd te spenderen!

«

»

Close