TOP
DIY

De fases van alcoholische drank

Zodra je in je tienerjaren belandt, wordt je al gauw bekend met drank. Wijn, bier, maar ook de sterkere dranken. Ze gaan opvallen in reclames, films en je wordt nieuwsgierig naar de smaak en het effect van drinken. Bij sommige mensen kun je ook fases ontdekken in het drinken. Dat is lang niet bij iedereen zo, maar bij sommigen werkt dat wel degelijk zo. Men gaat namelijk dan, hoe ouder men wordt, ook anders drinken. Lees maar mee en ontdek deze fases!

Bier, bier en bier

Bier is vaak de eerste soort alcoholische drank waar je mee in aanraking komt. Als tiener, als je net mag drinken (of stiekem, omdat je nog te jong bent) kies je eerst voor bier. Met je vrienden de kroeg in, een biertje erbij. Jongens en meiden, bij iedereen gaat een biertje er wel in. Je begint misschien wel met drinken omdat het stoer is en omdat je erbij wilt horen. Pakjes sigaretten erbij en een goeie vette hap natuurlijk. Later pas begin je de smaak van de drank te waarderen. En dan ontdek je ook de speciaalbieren, met een rijke, diepe smaak. Een hele andere wereld weer!

Cocktails, tequila en wodka

Aan het begin van je twintiger jaren wordt je meer bewust van de sterke dranken. Je begint met mixen en gaat voor de shotjes. De dames kiezen voor een frisse Gin Tonic of een Cosmo. En als er iets te vieren is, dan vliegen de rondjes shots er doorheen. 

Rood of wit?

Je feest jaren zijn zo’n beetje voorbij. Je bent wat serieuzer en je wilde haren zijn zo’n beetje allemaal uitgevallen. Je hebt een goede baan, bent gesetteld en gaat in plaats van naar de kroeg, eerder op een terrasje zitten met vrienden en vriendinnen. Je kiest voor een droge rode wijn of juist een zoete witte wijn. Wijn maakt wat chiquer en volwassener. Natuurlijk ben je nog steeds wel in voor een feestje zo nu en dan en gaat een goede cocktail er ook nog zeker wel in, maar het heeft toch ook wel wat om rustig bij te kletsen op een terrasje of gewoon lekker thuis op de bank, met een wijntje erbij.

Sterke drank

Vooral mannen kunnen op een gegeven moment in hun leven wel een glaasje whiskey waarderen. En in whisky zit net zoveel verschil in smaak als in wijn. Of misschien zelfs wel meer! En daarbij kiest de ene voor een glaasje on the rocks, terwijl de ander niks van ijs moet weten. En als je het dan heel erg sophisticated wilt hebben: een sigaar erbij. Mannen onder elkaar, als echte gentlemen. 

Vrouwen zijn vaak zelf niet zo weg van deze sterke drank en blijven vaak hangen bij wijn. En eerlijk is eerlijk: hoe volwassen ziet dat eruit? De man met een glas whiskey, de vrouw ernaast met haar wijntje. Geen frituurhapjes, maar een uitgebreide tapas plank op tafel. 

Herken jij jezelf in deze fases? Of heb je ze totaal niet doorgemaakt? Misschien ben jij wel een man die helemaal nooit een bier fan is geweest en meteen voor de whiskey koos. Of misschien ben je helemaal geen drinker. Dames, klopt het beeld van deze fases bij jou? Of ben je nooit een feestbeest geweest en ging je al gauw aan de wijn? Of ben je juist nog steeds dol op shotjes en cocktails? Of ben je een bierdrinker?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close