TOP
Gezondheid Koken

Dé foods voor een goede energy boost!

Helemaal leuk hoor, die hittegolf. De kinderen liggen de hele dag in het zwembad en mams heeft tijd voor zichzelf, want wie gaat er nu hardcore poetsen met dit weer? Je kunt dus de hele dag op je handdoekje liggen en zonnen met een cocktail in je hand. Maar warmte geeft je ook heel gauw een dip. Je energie daalt snel en je voelt je loom en moe, waardoor je sneller slaap nodig hebt. Natuurlijk is dat geen probleem, je kunt gerust een dutje doen in de hangmat of even op de bank van je tuinset, maar het is ook fijn om een beetje energiek te blijven. Je wilt de boel alsnog op orde te hebben, dus je hebt een energy boost nodig. Waar haal je die vandaan? Er zijn verschillende soorten voedsel die je helpen met die boost. Denk even niet aan koffie, maar probeer de producten uit het onderstaande lijstje eens!

Fruitsoorten

Fruit zoals bananen, avocado (ja, dat scharen we onder het fruit), goji bessen, appels, aardbeien, donkere fruit (denk aan bramen, frambozen, blauwe- en bosbessen) en sinaasappels zijn energieverhogend. Rood fruit bijvoorbeeld, is lekker zoet, maar bevat minder suikers dan een mango of een ananas. Je hebt daarom dus ook minder snel last van een suikerdip na het eten van rood fruit.  Bananen en appels bevatten meer fruitsuikers, maar ook veel vezels, wat hartstikke gezond is voor je. Je darmen zullen juichen als je voor een appel kiest! Avocado’s zijn rijk in vet en eiwit. En dan ook nog eens de goede. Wat willen we nog meer? Op een gezonde manier kun je dus een boost krijgen: fruit doet je goed!

Dierlijke producten

Vette vis, lever, yoghurt en eieren worden ook veel gegeten door mensen die een energy boost nodig hebben. Denk maar eens aan sporters. Die eten graag eiwitrijk voedsel. Dat kun je vooral ook vinden in dierlijke producten! Eiwitten zijn goed voor de spieropbouw. Dus als je eiwitrijk eet voordat je sport wordt jouw lichaam er heel erg blij van!

Groenten

Misschien vind je dit wel een heel standaard rijtje, maar het klopt toch echt. Ook groenten zijn producten waar je je goed aan kunt doen als je een boost kunt gebruiken. Welke groenten bijvoorbeeld?Zoete aardappels, bieten (ook heel goed te gebruiken voor smoothies!) en bladgroenten zoals spinazie en kool.

Nog zoveel meer…

Naast ‘the obvious’ kun je ook havermout, pure chocolade, quinoa, noten en zaden of bruine rijst in huis halen voor je boost. Water en groene thee doen ook wonderen. Natuurlijk is het sowieso gezond om goed te drinken. 

Wat moet je juist vermijden?

Probeer zoveel mogelijk kant-en-klare producten te vermijden. Maaltijden uit de koeling van de supermarkt, maar ook koek en snoep, door de grote hoeveelheid koolhydraten en suikers. Koffie is op zich geen probleem als je het met mate neemt, maar als je echt voor de goede en langdurige energy boost gaat, kun je de koffie beter vervangen voor thee en de bovengenoemde producten in je dagelijkse maaltijden vermengen. Zo weet je zeker dat je geen suiker- of cafeïne dip krijgt, een poosje na het consumeren van je boost foods. Geen koffie, geen suiker, maar natuurlijke, gezonde producten, waar je lichaam heel erg blij van wordt. Niet zo dol op groenten, noten en zaden? Je kunt ze ook lekker in je smoothie doen. Dan krijg je de goede stoffen toch binnen!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close