TOP
DIY

De kinderkamer restylen

Okee. Je kind is nu op een leeftijd gekomen dat hij of zij niet langer in een babykamer wil slapen. De kleur op de muur en het behang is te kinderlijk, dus is nu het moment om er iets aan te doen. Restylen. Weg met Nijntje, Bumba en andere bekende prints voor op de muur. Geen zacht roze of babyblauw meer. Het is tijd om er iets van te maken waar je kind lang blij mee kan zijn. Want zeg nou zelf: niemand heeft zin om de slaapkamers van je kinderen elk jaar weer een makeover te geven? Maar hoe kun je dit nu aanpakken? Hoe zorg je ervoor dat je kind er blij mee is en jij ook?

Doe het lekker samen

Net als met elke klus is het sowieso heel goed om te plannen. Maak een moodboard en verzamel leuke ideeën. Ga samen met je kind aan tafel zitten en pak er tijdschriften bij of open Pinterest. Welke kleur heb jij in gedachten? Welke kleur zou je kind graag willen? Is er iets in het midden van jullie wensen te vinden? Gaan de meubels nog even mee of moet dat ook nieuw? Kun je de meubels een likje verf geven of moeten ze echt vervangen worden? Slaapt je kind tot nu toe in een ledikant en moet je nu op zoek naar een leuk peuterbed of kinderbed? Ga je voor nieuw of zoek je super leuke spullen tweedehands?

Op pad

Het is soms best moeilijk om een idee voor je te zien als jet het alleen op plaatjes ziet. Daarom is het ook een goed idee om samen met je kind wat bouwmarkten langs te gaan. Ikea bijvoorbeeld, heeft heel veel slaapkamertjes om te bekijken en zo inspiratie op te doen. En wat dacht je van Leenbakker! Laat je kind rondstruinen en kijken wat in de smaak valt. Maak vooral ook foto’s! Ideaal, want die kun je thuis printen en weer gebruiken voor je moodboard. En vergeet niet dat het extra leuk is als je er een dagje van maakt. Ook met pauzes tussendoor, want het is best intensief voor een kind. Een glas ijsthee of een ijsje tussendoor is dus niet overbodig. 

Aan de slag

Eindelijk! Het plaatje is compleet en je hebt de spullen in huis gehaald, die je nodig hebt. De nieuwe (of tweedehandse) meubels, de verf voor op de muur en het gekozen behang. De accessoires hoef je nog niet direct aan te schaffen. Ga eerst aan de gang met de basics. Is de vloer nog netjes? Mooi. Dan kun je eerst beginnen met het schilderwerk. De kozijnen een likje verf en de muur een nieuwe kleur. Behangen pas daarna. Want stel dat je er een klodder verf op kou knoeien! Klaar met de basics? Geef je meubels een upgrade waar nodig en plaats ze in de kamer. Dan pas is het tijd voor de details. Een leuk dekbedovertrek, iets moois voor aan de muur, een leuk kleed op de vloer. Kijk samen eens rond en bedenk of er nog iets mist. Is er nog budget? Dan kun je nog verder zoeken naar leuke prulletjes om het af te maken. Maar houd wel in de gaten dat je over alles goed nadenkt. Doe niks impulsief, want daar krijg je spijt van! Overweeg je beslissingen. Succes met restylen! 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close