TOP
Kids

De leukste films uit de jaren 90 voor kinderen

Wanneer je kinderen Frozen van begin tot eind kunnen meezingen en jij de deuntjes ook begint te neuriën wanneer je staat te koken, weet je dat het tijd is voor een nieuwe lading films. In de jaren 90 zijn er ontzettend veel leuke kinderfilms gemaakt die nu nog steeds de moeite waard zijn om aan te zetten voor je kinderen. Wellicht heb je sommige films als kind zelf ook gezien, misschien zijn ze nieuw voor je.

The Parent Trap (1998)

De meiden Annie James en Helen Parker ontmoeten elkaar op zomerkamp. Tijdens dit kamp ontdekken ze hoeveel ze op elkaar lijken, naar mate de meisjes elkaar leren kennen zien zij steeds meer gelijkenissen. Annie en Helen ontdekken dat ze een tweeling zijn, de één opgegroeid bij haar stoere vader in Amerika en de ander bij haar chique moeder in Londen. De twee besluiten te ruilen van plaats, trekken de kleding van de ander aan en leraar elkaars manieren. Het einddoel: hun ouders weer bij elkaar brengen. De film is veelzijdig en vertelt op een komische manier het ontroerende verhaal van twee meisjes uit éénoudergezinnen die verlangen naar hun andere ouder. De film is ook te zien in de Nederlandse versie als ‘Dubbel en dwars’.

Madeline (1998)

De jonge Madeline woont samen met een aantal andere meisjes in een kostschool in Parijs. De meisjes worden opgevoed door een oplettende non, de kostschool is in handen van de lieve Lady Covington. Wanneer zij komt te overlijden neemt haar man, Lord Covington de touwtjes over en wil de kostschool sluiten. De jonge meisjes kunnen nergens heen en willen het idee van de Lord dwarsbomen. De dwarse Madeline vindt hulp bij de buurjongen Pepito en samen doen zij er alles aan om het sluiten van de de kostschool te voorkomen.

Stuart Little (1999)

Stuart Little is een pratende muis die woont bij de familie Little. Niet iedereen in de familie Little is blij met de komst van de muis in het gezin. Kat Snowbell ziet het allemaal niet zo zitten. Samen met de katten Smokey en Monty zet Snowbell een plan op om Stuart te laten verdwijnen uit het gezin. Echt is de familie Little zo gek op Stuart dat Snowbell besluit zijn plan op te geven en doet er vervolgens alles aan om Stuart weer terug thuis te krijgen. Een hilarisch verhaal over de vriendschap tussen kat en muis. In 2002 verscheen deel 2 van Stuart Little.

Pippi Langkous (1970)

Wanneer we het hebben over films uit de jaren 90 voor kinderen, dan hoort deze film zeker in het rijtje thuis. Pippi Langkous is een klassieker die voor iedere generatie leuk blijft. Het beresterke meisje beleeft ontzettend veel avonturen met haar vrienden Tommie en Annika. Vergezeld met Pippi’s paard en aapje worden de gekste situaties geschetst. Alhoewel Pippi Langkous niet uit de jaren 90 komt, zijn het wel films die in deze jaren door veel kinderen bekeken werden. Daarnaast is Pippi Langkous leuk voor een echte filmmarathon omdat er diverse delen van de film zijn verschenen. Van Pippi Langkous zijn ook diverse tekenfilms gemaakt.

Geen zin om film te kijken? Eerder schreven we al over dingen die je kunt doen wanneer je een dagje thuis bent met kinderen. Welke film uit jouw tijd vind jij leuk om te delen met je kinderen?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close