TOP
Kids The-Place-To-Be

De leukste leerzame musea voor kinderen

In de zomer denk je al gauw aan uitjes waar je veel buiten bent. Spelen met de kinderen in speeltuinen, lekker naar het water toe of door het park wandelen en de eendjes brood voeren. Maar het is ook heel leuk om leerzame uitjes met de kinderen te plannen! Hoe? Gewoon met een museumjaarkaart! Dan kan je het hele jaar door naar toffe musea om je kinderen wat nieuws te laten zien en leren. En dan gaat het gewoon spelenderwijs! Leren is hartstikke leuk! Daarom is hier een lijst met musea die je echt niet mag missen dit jaar. Zet ze maar vast op het lijstje van uitjes die je nog moet plannen. Zeker weten dat het een feest wordt!

PIT beveiligingsmuseum

Dit is er eentje die je echt niet mag missen. Met de kinderen naar PIT is echt leuk. Er is zoveel te zien en te leren over de brandweer, ambulance en politie! Je kunt zelfs in voertuigen zitten en er zijn ook heel veel leuke activiteiten die je er kunt doen. Zo leer je nog eens wat over de helden van de stad! Neem een kijkje bij het werk van de politie, de brandweer en de ambulance. En vergeet niet goed te luisteren naar de verschillende sirenes! Herken jij ze?

Nemo museum

Ooh wat is dit een tof museum. Je kunt er zoveel doen en leren! Alles over proefjes, scheikunde en natuurkunde. En natuurlijk is er ook gewoon gelegenheid om lekker te spelen. Probeer je haar maar eens statisch te krijgen en bouw de mooiste dingen. Ga lekker experimenteren, want dit is een echt doe-museum! Hier hoef je echt niet te vervelen. Het is een groot museum voor jong en oud!

Corpus

Als je je kinderen wat meer wilt laten zien over hoe dingen gaan in het lichaam, is dit echt een aanrader. Je reist samen het hele lichaam door. Van de knie, naar de buik en de mond! Je leert hoe het lichaam omgaat met een splinter, je ziet leerzame en leuke filmpjes en je kunt echt in de mond kijken. Ga maar eens op de tanden zitten en voel eens aan de grote tong! 

De Speelklok

Nooit geweten hoe leuk het is om te kijken naar straatorgels? Ze kunnen de mooiste liedjes spelen. Van klassiek, naar kinderliedjes en moderne nummers. Luister maar eens goed, je herkent er vast wel veel! Kinderen kunnen zelf ook liedjes maken, die je kunt laten afspelen. En vergeet niet naar de balzaal te gaan, waar het grootste orgel staat. Wat klinkt dat hard, als hij gaat spelen! Welke liedjes luister jij graag? Misschien kun je wel vragen of jouw favoriet gespeeld kan worden!

Prehistorisch dorp 

In Eindhoven kun je in een dorp kijken van lang, lang geleden. Kijk maar eens hoe mensen vroeger leefden en hoe ze toen alles moesten doen. Waar speelden kinderen mee? Hoe werd het eten gekookt? Hoe kwam men aan het eten? Reis samen van de prehistorie naar de Middeleeuwen en zie hoe men toen werkte. Welke soort ambachten waren er? En vergeet niet te zoeken naar de tijdkisten die door het museum verstopt zijn, want daar vind je nog meer informatie!

Welke musea mis jij in het lijstje? En welke musea wil jij sowieso met je kinderen bezoeken? Er is zoveel te zien en te leren! Keuze genoeg! 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close