TOP
De-leukste-paasknutsel-ideeen.
Easy Peasy DIY

De leukste paasknutsel ideeën

Pasen! Het is weer bijna zover. En dat was twee maanden geleden al te merken aan de gevulde schappen in de winkels. Vol chocolade eitjes, paasstollen, bakken ijs, salades en vlees voor op het gourmetstel. Maar rondom Pasen is het ook heel leuk om je huis te versieren. En wat is er nu mooier dan je huis versieren met de tekeningen, kleurplaten en knutsels van je kinderen? Misschien zitten je kinderen wel op school of op het kinderdagverblijf, waar ze mooie werkjes maken, maar als dat niet het geval is, zijn hier een paar makkelijke en hele leuke knutsels om samen met je kinderen maken. Zo maak je van het paasontbijt een echt feest met een mooi versierde tafel!

Simpel kuikentje

Voor dit project heb je niet veel nodig:

 • een wit vel papier
 • een vork
 • gele verf
 • googly eyes
 • lijm
 • een stukje oranje papier
 • een schaar

Met je vork dip je in de gele verf en maak je een ronde vorm op het papier door te stempelen. Het hoeft helemaal niet perfect. Wacht tot de verf droog is en plak met lijm de oogjes een beetje aan de bovenkant. Knip uit het oranje papier een ruitje en vouw deze doormidden. Dat is het snaveltje. Die plak je met één kant op je kuikentje. Knip daarna twee pootjes uit en plak die onderaan. En klaar is kees. Daar is je kuikentje. Makkelijk en super schattig!

Wortels met voetjes

Deze is leuk en heel makkelijk. Wat heb je nodig?

 • wit papier
 • oranje verf
 • een schaar
 • strookjes groen papier
 • twee voetjes (van je kind)

Heel makkelijk, deze. Dip de voetjes van je kind in de verf en stempel zo een voetafdruk op het witte papier. Knip deze dan uit, maak er een beetje een wortelvorm van. Plak aan de bovenkant een bosje groene strookjes en daar is je wortel met de voetafdruk van je kind. Hoe leuk!

Allerlei eitjes

Allerlei eitjes

Qua eitjes is er ontzettend veel te bedenken en te vinden. Je kunt er alle kanten mee op. Of je nu echte eieren beschildert of eitjes maakt van wol. Misschien vinden je kinderen het juist erg leuk om met papier en karton eieren te maken als versiering in de planten of paastakken. Wil je leuke knutsels die je ook kunt eten? Dan bak je gewoon ei-koekjes! Met een gaatje erin, zodat je ze kunt ophangen met een lintje, in een boompje, plant of in de paastakken.. Kun je de ei-koekjes lekker opeten als Pasen voorbij is en de versiering weer weg mag.
Ook met klei en strijkkraaltjes kun je hele leuke en vrolijke eitjes maken om op te hangen of om in een mandje te doen, voor op tafel.

WC rolletjes voor de dieren

Wist je dat je met WC rolletjes heel veel kunt doen? Je kunt er heel simpel vlinders mee maken, maar ook kuikentjes en konijntjes! Wel heb je dan stiften, gekleurd papier of verf nodig om het mooi kleurig te maken natuurlijk. Wc rolletjes zijn ook heel handig en leuk om te versieren, zodat je een mooie servethouder hebt! Ga lekker aan de gang met glitter en stempels, gekleurd papier en verf. Kunnen je kinderen al schrijven? Dat komt mooi uit! Dan kunnen ze ook ieders naam op de servethouders schrijven. Dat is nog eens feestelijk!

Wat knutselen jullie voor Pasen?

«

»

Close