TOP
DIY

De leukste waterspellen voor buiten

Met lekker weer is buiten spelen het leukste wat er is. Helemaal wanneer er water aan te pas komt! Lekker nat worden en dus direct afkoelen. Een goed plan wanneer het kwik boven de 25 graden uitstijgt. Voor deze waterspellen heb je weinig nodig en heb je direct een weekend vol plezier.

Houd een watergevecht

Er gaat niets boven een watergevecht. Helemaal leuk wanneer je in een rustige straat woont of een groot grasveld tot je beschikking hebt. Stel teams samen met waterpistolen en verzin je eigen regels. Ga elkaar achterna en spuit elkaar helemaal nat. Het team dat als eerste doorweekt is, heeft natuurlijk verloren! Pas wel op dat je niet te dichtbij op elkaar schiet, je wilt elkaar niet bezeren.

Gooi met waterballonnen

Met waterballonnen kan je ontzettend veel leuke dingen doen. Gooi waterballonnen vanaf het balkon naar beneden, maar natuurlijk niet op vreemden. Ook kun je een waterballonnengevecht houden. Begin met een gelijk aantal aan ballonnen en kijk wie er als eerste doorweekt is. Hoeveel waterballonnen heb je daarvoor nodig?

Doe flessenvoetbal

Hiervoor moet je even sparen, maar daarna kun je echt aan de slag. Spaar een aantal lege frisdrankflessen en vul deze met water. Je hoeft de dop er niet op te draaien. Je kunt flessenvoetbal spelen met één fles per persoon of per team, maar ook met twee, drie of misschien wel tien! Zet de flessen op een ruime afstand van elkaar en stel teams samen. Je kunt dit één tegen één spelen maar ook in grotere teams en met meerdere teams tegen elkaar. Speel je met z’n drieën, dan zet je de flessen in een driehoek of met z’n vieren in een vierkant. Vervolgens ga je met een voetbal spelen. Het doel? De flessen van de tegenspelers zo snel mogelijk leeg proberen te krijgen! Nadat je fles is omgeschopt met een bal, pak je eerst de bal en daarna mag je je fles overeind zetten. Snel door! Degene die als laatste zijn flessen nog vol heeft, heeft gewonnen!

Speel met een watertafel

Eerder legden we uit hoe je een watertafel kunt maken in je eigen tuin. Ontzettend leuk en ook nog eens leerzaam! Ook een blauwe waterbaan van de speelgoedwinkel is ontzettend leuk. Wist je dat je zo’n waterbaan ook kunt maken met PVC-buizen? Dat leggen we ook al eerder uit!

Speel een sponzenestafette

Tenslotte is sponzenestafette een leuk spel. Het is leuk wanneer je met een groter groepje kinderen of gezinsleden bent, zodat je er echt een race van kunt maken. Wat heb je nodig? Vier emmers, twee sponzen en flink wat water. Vul twee emmers met water en zet deze op de grond. De andere emmer plaats je twee meter daar vandaan. Markeer op deze emmers een streepje met tot hoever de emmer gevuld moet worden met water. Let op: doe dit niet te hoog! Een kleine laag is voldoende voor de spanningsboog van kinderen. Vier grote bakken in plaats van emmers kunnen ook! De sponzen leg je in het water. Vervolgens ga je met het team tussen de twee emmers staan. Dit doe je je twee keer, met twee teams dus! Nu kan iemand aftellen. De race gaat beginnen! De eerste van het team pakt de spons uit de emmer en knijpt geeft deze door aan de volgende speler, tot hij bij de laatste is. Nu knijpt de laatste speler de spons leeg in de laatste emmer/bak. Wie kan als eerste de tweede bak vullen? Dat team heeft gewonnen!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close