TOP
de leukste waterspelletjes
Kids Thuis / Lifestyle

De leukste waterspelletjes voor je kids!

Eindelijk mogen we weer genieten van de zon! En waar heb je als kind dan zin in: waterspelletjes! Ik ging op zoek naar waterspelletjes die we nog niet kenden en dus in deze dagen heerlijk konden gaan ontdekken. Dus geniet mee van deze tips en ontdek de leukste waterspelletjes voor jouw kids!

De leukste waterspelletjes – waterballon honkbal!

Dit is nog eens gaaf! Kijk of jij met een blinddoek om de waterballonnen kan raken. De waterballonnen hang je gevuld met water aan een boom of tak. En met een stok, plastic honkbal knuppel, hockeystick of iets wat er op lijkt probeer je ze kapot te slaan. Maakt het extra leuk door er een wedstrijdje van te maken door het in zo’n min mogelijk slagen kapot te maken.

De leukste waterspelletjes – water limbo dansen.

Zo simpel, maar daardoor nog leuker. Pak de tuinslang en kijk wie er onder door kan dansen. Zet daarbij nog eens een leuk kinder muziekje aan en maak er een dans limbo spel van! Wie kan er het laagst onder de slang door zonder nat te worden?

De leukste waterspelletjes – zakdoekje leggen met een beter water!

Wil je zakdoekje leggen eens heel spannend maken met water?! Dan moet je zeker deze water variant eens proberen! Zet alle kindjes in een kring en 1 kindje (de water brenger)mag de beker met water hebben. Dat kind loopt buiten om de kring heen. Met de beker in de hand. De kinderen in de kring zingen het liedje “zakdoekje leggen niemand zeggen” of een ander leuk kinderliedje. De kinderen hebben hun hoofd voorovergebogen en hun ogen dicht, zodat ze niet kunnen zien waar de water brenger is. De water brenger mag af en toe een drupje op een hoofd van een kindje doen. Op een willekeurig moment gooit de water brenger het bekertje over het hoofd van een kindje in de kring. Het kind wat nat is gemaakt moet dan zo snel als mogelijk de waterbrenger pakken, voordat deze zijn plek in de kring weer heeft. Sensatie en pret gegarandeerd!

De leukste waterspelletjes – water verven op de stoep of tuintegels!

Met een bakje water en een kwast maak je de mooiste kunstwerken op de stoep of tuintegels! Je kunt er heel veel kunstwerkjes mee maken en het leuke ervan (voor je ouders) dat ze schoon opdrogen :)!

De leukste waterspelletjes – schuim wormen!

Op het blog van one little project zag ik deze geweldige DIY voor het maken van schuim wormen! Met een lege plastic waterfles, een sok, schaar en afwasmiddel maal je deze leuke water activiteit. Klik voor de gehele DIY door naar one little project.

De leukste waterspelletjes – waterfles schieten!

Van dit spelletje zal je gegarandeerd nat worden, maar wat maakt het uit! Knip een gat in een 2 liter fles, bind het op iemands hoofd en probeer met een waterpistooltje zoveel mogelijk water in de fles te schieten. Diegene met het meeste water in de fles wint!

De leukste waterspelletjes – waterpistool bowlen.

Ieder kind heeft van een vakantie wel zo’n zwembad waterpistool in huis. Deze kunnen heel ver en hard schieten. Dat kun je dan mooi gebruiken bij een spelletje waterpistool bowlen. Je kan het met allerlei flesjes doen. Een leuke uitdaging is om lege flesjes te gebruiken en deze elke met meer water te vullen. Lukt het je dan nog om ze om te krijgen?

Dit waren ze weer! Ik wens je veel waterpret!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close