TOP
Hebbedingetjes Interieur Praktisch Wonen

De mooiste designradiatoren voor in de badkamer

Designradiatoren maken momenteel een flinke groei door. Dat is niet zo gek, want voorheen waren radiatoren gewoon een noodzakelijk kwaad. Je kon nu eenmaal niet zonder, maar mooi is anders. De laatste jaren is daar een omslag in gekomen. Er zijn prachtige designradiatoren verkrijgbaar, die je het liefst gewoon in het zicht wilt plaatsen. Het zijn echte eyecatchers in het interieur geworden. Er is maar één ruimte waar de groei iets minder hard gaat: in de badkamer. Veel mensen denken namelijk dat je in de badkamer weinig keus hebt, omdat de radiator goed tegen vocht moet kunnen. Dat laatste is waar, maar toch zijn er prachtige designradiatoren voor de badkamer te vinden.

1. Blauw hoofddeel met witte bogen

De meeste badkamers hebben een buisradiator. Toch hoeft die niet altijd de standaard vorm te hebben. Deze stoere design radiator heeft een groot hoofddeel dat een opvallende kleur heeft gekregen. De verwarmingsbuizen lopen er in stijlvolle bogen omheen.

Klassieke buisradiator

2. Golvende radiator

Deze radiator heeft een wel heel bijzondere look. De buizen hebben een golvende vorm, waardoor hij mooi opvallend is. De radiator wordt niet weggemoffeld, maar is juist een eyecatcher in de badkamer! Doordat hij zo centraal is opgehangen, wordt de warmte ook prettig verdeeld in de ruimte.

Golvende radiator

3. Ouderwets in een modern jasje

De ‘ouderwetse’ buisverwarming in de badkamer is een simpele rechthoek. Bij deze radiator heeft de designer gekozen voor een nieuwe twist. De buizen wisselen elkaar af, waardoor een nieuw patroon ontstaat. Dit is ook extra handig voor het drogen van handdoeken.

Moderne radiator

4. Strakke lijnen

Deze buisradiator heeft dezelfde vorm als de klassieke radiator. Alleen is nu gekozen voor strakke lijnen. De buizen en zijkanten zijn strak rechthoekig uitgevoerd, waardoor je een heel andere uitstraling krijgt. Een mat-metalen afwerking doet de rest.

Strakke lijnen radiator

5. Scheve buizen

Ook deze badkamer design radiator lijkt op de klassieker met een nieuwe twist. In dit geval is gekozen voor een ‘scheef’ design. De buizen lopen licht diagonaal, waardoor een optische illusie wordt gecreëerd. Zo ontstaat een dynamisch geheel dat erg mooi is in de moderne badkamer. Kies voor de juiste badkamerverlichting om echt het optimale effect te behalen.

Scheve buizen radiator

6. De verwarming als roomdivider

Wist je dat een verwarming ook kan worden toegepast als roomdivider? In dit ontwerp speelt de radiator een belangrijke rol in de badkamer. Hij scheidt het douchegedeelte van het bidet. Door de speciale vormgeving is deze designradiator ook ideaal om handdoeken aan te drogen.

Room divider radiator

7. Enkele buis radiator

De laatste designradiator is misschien ook wel de simpelste. Het is een mooie chromen buis die direct is aangesloten op het netwerk. Je hebt dus alleen een buis in het zicht, want de aansluitingen zijn weggewerkt in de muur. Deze designradiator is heel mooi en effectief in een kleine badkamer.

Buis radiator

Je hoeft allang niet meer te kiezen voor een standaard radiator. Er zijn heel veel verschillende ontwerpen te vinden. Bij vrijwel alle design radiatoren wordt ook heel goed rekening gehouden met efficiëntie. Bovendien zijn ze gemaakt van materialen die bestand zijn tegen veel vocht en warmte in de ruimte. Zo kun jij je badkamer helemaal naar eigen smaak inrichten en is je radiator geen lelijke eend in de bijt.

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close