TOP
De mooiste inrichting voor een moderne woning
Thuis / Lifestyle Wonen

De mooiste inrichting voor een moderne woning

Ben je aan het bouwen of koop je een nieuwbouwwoning? Dan is het wel duidelijk: jij houdt van een moderne woning. Die strakke, minimalistische stijl wil je natuurlijk doortrekken tot in de decoratie. Zoek je nog wat inspiratie voor een strak en modern interieur? Weet je niet goed welke kleuren en materialen te gebruiken? In dit artikel geven we je drie tips voor de woning van je dromen.

Open ruimtes

Wil je een huis waarbij alles heel open en lichtrijk aanvoelt? Dan is het een goed idee om de ruimte open te trekken en de keuken in de woonkamer te laten overlopen. Dit vergroot de ruimte meteen én – een extra voordeel – zo kan je je kinderen de hele tijd in de gaten houden. Wil je graag de tuin beschouwen als een verlengstuk van je interieur? Installeer grote raampartijen, zo voelt het bijna alsof de tuin onderdeel is van de woonkamer. Wat je zeker moet integreren in zo’n grote open ruimte zijn inbouwkasten. Zulke kasten vallen niet op in de ruimte en nemen dus geen visuele ruimte in beslag. Bovendien zijn deze kasten perfect geïntegreerd in de kamer, waardoor je die minimalistisch stijl kan behouden.

Open ruimtes

Laat het licht binnen

We zeiden het al: installeer grote raampartijen om de tuin en het daglicht naar binnen te halen. Wil je de woonkamer liever van de keuken scheiden, maar toch het ruimtelijk effect behouden? Smeedijzeren binnendeuren zijn de oplossing. Erg stijlvol, laten alsnog licht door en deze deuren passen perfect in een moderne woning. Schrik dat deze deur nogal duur uitvalt? Voor een stalen deur hangt de prijs onder andere af van de afmetingen van de deur, dus een offerte op maat geeft je een goede indicatie van de prijs.

Wil je staal of smeedijzer ook in de rest van de woning later terugkomen? Goed idee, een stalen wand kan je bijvoorbeeld in de badkamer gebruiken om het ligbad te scheiden van de rest van de kamer. Licht in de woning binnentrekken kan op diverse manieren. Zo kan je in de keuken een lichtstraat plaatsen om via het plafond het licht binnen te halen. Hetzelfde principe kan je in de badkamer hanteren. Bevindt deze ruimte zich in het midden van het huis en kan je in de muren geen raam steken? Dan is een lichtkoepel in het plafond een goede oplossing. Je kan dit raam ook openen, ofwel elektrisch ofwel manueel met een draaistok, voor wat frisse lucht of om de ruimte te ventileren.

Kies voor een aantal eyecatchers

In een moderne interieur is alles vrij sober, minimalistisch en strak ingericht. Ook het kleurgebruik is eerder monotoon, met zwart en wit. Toch is het fijn om hier en daar een eyecatcher te integreren – liefst in een opvallende kleur. Denk maar aan een kleurrijk schilderij of kussens in pastelkleuren in de sofa.

«

»

Close